Madspild er en stor belastning for vores miljø og dårligt for vores økonomi

Vi smider rigtig meget mad ud i skraldespanden. Mad som kunne have været endt på spisebordet. I alt smider vi i Danmark 700.000 tons mad ud årligt. Husholdningernes affald udgør 260.000 ton pr. år. En almindelig familie på fire i et rækkehus smider 105 kilo god spiselig mad ud pr. år. Omregnet til kroner og ører smider en gennemsnitsfamilie mad ud for 10.000 kr. om året.

Der er kommet meget fokus på vores madspild, og i øjeblikket iværksættes forskellige tiltag for at mindske vores madspild.

Hvordan undgår du madspild

  • I supermarkedet - Indkøb kun den mængde mad, du har brug for
     
  • I køkkenet - tilbered kun den mængde mad du/I kan spise
     
  • Efter måltidet - Hvis du alligevel lavede for meget mad, skal maden i fryseren til en anden dag eller i køleskabet og spises dagen efter

Her kan du læse meget mere om  madspild og få inspiration til, hvordan du kan undgå madspild, – for eksempel ved at hente madopskrifter til brug af dine rester og downloade apps;

"Stop spild af mad" 

stopspildafmad.dk/opskrifter

Komposter selv dit grønne madmadaffald 

Er skaden sket og du skal af med dit grønne madaffald. Du kan da med god miljørfordel kompostere det. Læs mere om kompostering og kommunens støtte til en kompostbeholder.

Gladsaxe Kommunes borgere har hjulpet Miljøstyrelsen

Gladsaxe Kommunes borgere har hjulpet Miljøstyrelsen med at blive klogere på danskernes affaldsvaner blandt andet på området madspild. De udvalgte husstande fik undersøgt deres dagrenovationsaffald. I 2011 deltog 216 husstande fra enfamilieboliger og i efteråret 2012 deltog omkring 200 husstande fra et etagebyggeri. Du kan læse mere om Miljøstyrelsens resultater fra enfamilieboliger på følgende link ”Kortlægning af dagrenovation i enfamilieboliger”  og fra etagebyggeri i "Kortlægning af dagrenovation i Danmark"

 

Affald og genbrug