Tim Jensen etablerer havedam

Havedam efter skybrud

På Maglegårds Allé har Tim Jensen etableret en havedam, der nedsiver regnvandet i haven. Typisk stiger regnvandet op til 20 cm. efter et større regnskyl, og dagen efter er vandet væk fra græsplænen. Som det ses på billedet ovenfor, stiger vandet typisk over dammens kant efter et vandskyl, hvorefter vandet siver ned i jorden.

Udover åkanderne som ses på billedet nedenfor, er der også guldfisk i dammen.

Åkander i havedam

Havedammen fungerer således, at Tim Jensen har etableret 3 nedløb, hvor regnvand fra taget kan løbe fra. Havedammen er oval og ca. 2 x 3 m bred pg 0,8 m dyb. Den øverste, synlige del er omkrendset af kampesten, mens der i bunden af dammen er en bassindug.

Opbygning af havedam

Fra røret til dammen er, under græsplænen, udført et overløb til en faskine. Foran havedammen er i græsplænen udført en forsænkning (ca. 3 x 4 m) som har 2 formål. Det ene er, at man fra haven kan se vandspejlet og det andet er, at opnå ekstra volumen for vandet i tilfælde af ekstremregn.

Har du også en regnvandsløsning i din have, som kan inspirere andre boligejere? Send da en beskrivelse med billede til Julie Jahn, juljah@gladsaxe.dk.

Boligejeres regnvandsløsninger