Generelt

Nyt bygningsreglement 2018 (BR18)

Den 1. januar 2018 træder et nyt bygningsreglement BR18 samt bekendtgørelse om certificering i kraft.

Med det nye bygningsreglement implementeres en ny struktur, hvorefter kommunen som udgangspunkt ikke skal foretage teknisk byggesagsbehandling, samt en certificeringsordning for brand og konstruktioner. Den nye struktur i BR18 betyder, at der er forskel på hvornår du skal indsende det tekniske materiale til byggesagen. I BR15 skal det indsendes med ansøgningen, mens det først skal indsendes ved færdigmeldingen i BR18.

I perioden fra 1. januar 2018 til 30. juni 2018, er det som bygherre muligt at vælge, om man vil søge om byggetilladelse efter det gamle bygningsreglement BR15 eller det nye bygningsreglement BR18.

Ved ansøgning om byggetilladelse skal man gøre det klart, hvilket bygningsreglement man søger efter. Det er ikke muligt at kombinere BR15 og BR18.

Ansøgning om byggetilladelse skal ske gennem www.bygogmiljø.dk

Her skal du være særlig opmærksom på, at ansøgningsmodulet automatisk opretter ansøgningen efter BR15.

Vil man i overgangsperioden, som er nævnt ovenfor, søge efter BR18, så skal man ændre til denne indstilling, således at ansøgningsmodulet ændres til at søge efter BR18.

Når overgangsperioden er udløbet (efter den 30. juni 2018), så er det kun muligt at søge efter BR18.

Du kan se det nye bygningsreglement BR18 på www.bygningsreglementet.dk  

 

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på 39 57 59 05. Vi sidder klar på telefonerne alle hverdage ml 9-14

 

Byggesagsarkiv

Hvis du vil se de tegninger der findes på dit hus, kan du finde dem i vores digitale byggesagsarkiv (også kaldet weblager)

En uforpligtende snak

Hvis du ønsker at komme forbi til en snak, skal du ringe eller maile til os først. Dette er for at sikre sig at der er tid til dig når du kommer.
Du kan ringe på 39575905 eller maile til byggesag@gladsaxe.dk

Gælder dog ikke for kolonihaver, der altid skal kontakte deres bestyrelse.

 

 

Byg og bolig