Det digitale byggesagsarkiv

Hvis du vil vide hvad kommunen ved om din ejendom, kan du finde informationerne på i det digitale byggesagsarkiv.

For at gøre det så nemt for dig som muligt har Gladsaxe Kommune et digitalt byggesagsarkiv, der er tilgængeligt for alle. Dette arkiv kaldet Weblager. Her har du fri adgang til de informationer, vi har om din ejendom. Du vil typisk kunne finde tegninger, matrikelkort, dokumenter der viser hvor dine kloakledninger ligger og øvrigt materiale, der har været brugt i forbindelse med byggesager.

Sådan gør du

På vores digitale byggesagsarkiv (også kaldet weblager) finder du lynhurtigt frem til de oplysninger, vi har om din ejendom. Hvis du ser et dokument med et hængelås-ikon skyldes det, at dokumentet indeholder personfølsomme oplysninger – for eksempel cpr-numre. Disse dokumenter er ikke frit tilgængelige. Vil du have adgang til dem, skal du kontakte kommunens byggesagsafdeling via mail og bede om adgang. I mailen er det vigtigt at du skriver hvilket dokument du ønsker adgang til. Alle dokumenter ligger i pdf-format.

Hvad er registreret?

Alle ejendomme fra 1910 og frem har en digital byggesagsmappe. I den finder du både tegninger og dokumenter, men normalt også oplysninger om de kloak og afløbsinstallationer, der har været gennem tiden. Altså også historiske oplysninger der kan have interesse for dig som ejer.

Kvaliteten kan variere afhængigt af det oprindelige materiale. Hvis du ikke kan finde det, du søger, er det fordi vi ikke har materialet. Opbevaring af tegninger og øvrige dokumenter vedrørende ejendommen påhviler altid husets ejer.

Hvornår kan jeg se min byggesag?

I Gladsaxe Kommune har vi valgt at lægge sagerne på weblageret løbende. Det vil sige, at når en byggesag er afsluttet, (i praksis når ejeren har færdigmeldt byggeriet) bliver materialet gjort tilgængeligt. Da vi skal sikre, at der ikke bliver lagt personfølsomme oplysninger på weblageret, går der typisk en uge fra sagen er afsluttet, til materialet er tilgængeligt. Dette kan dog variere afhængig af hvor travlt der er i perioden.

Husk i øvrigt at du – mens du bygger – løbende kan følge din sag på bygogmiljø

Skal du bygge?