Snus

Snus indeholder nikotin, som er stærkt afhængighedsskabende og skaber en ubalance i hjernen.

Snus er en form for røgfri tobak. Snus indeholder nikotin, som er stærkt afhængighedsskabende. Og nikotin skaber en ubalance i hjernen, som gør at hjernen kræver mere og mere nikotin. Nikotinen trænger gennem slimhinderne i munden og over i blodet. Herfra føres det op til hjernen. 

Unge er mere følsomme over for nikotin end voksne, idet deres hjerner ikke er færdigudviklede. Nogle undersøgelser viser, at hvis hjernen bliver udsat for nikotin, mens den er under udvikling, så kan det give varige skader

Det er forbudt at sælge snus i Danmark. Alligevel har hver tredje unge mand prøvet snus, og 12 pct. bruger det dagligt, ugentligt eller sjældnere. Unge bruger snus med smag af hyldeblomst, vanilje og frugt. Smage, som gør, at snusen virker harmløs og ufarlig.

 

Snus er en slags røgfri tobak       

Snus er blot en af mange typer røgfri tobak. Snus kan være tør eller fugtig, pakket løst eller i portionsposer. Røgfri tobak anbringes oftest i munden, men nogle produkter placeres i næsen. Tobakspastiller, Tyggetobak (chewing bags) og pulvertobak (snuff) er andre former for røgfri tobak, der bruges i Danmark. Globalt set findes der mange flere typer. 

6-15 år - Skole