Efterfødselsreaktion

Alle nybagte forældre kan føle sig trætte og triste, og føle, at det hele er lidt uoverskueligt. MEN hvis du går rundt og har de følelser næsten hele tiden, har du måske brug for noget hjælp fra din sundhedsplejerske.

Efterfødselsreaktioner er den hyppigste komplikation ved graviditet og fødsel. Cirka 14 % af nybagte mødre og 7 % af nybagte fædre oplever at få en efterfødselsreaktion af større eller mindre grad.

Vær åben over for hinanden                              

Hvis du går rundt med en følelse af, at det hele er uoverskueligt, eller at du er ked af det hele tiden, er det vigtigt, at du ikke holder det for dig selv. Tal med din partner og din sundhedsplejerske om det. På den måde kan I sammen finde en vej ud.

Du bliver screenet for efterfødselsreaktion

Når jeres barn er 3 - 4 uger, kommer sundhedsplejersken på besøg hos jer. Ved det besøg bliver du og din partner screenet for en efterfødselsreaktion.

                                                                                                      

Er du mor og har du brug for nogen at tale med?

Hvis du er mor og har en efterfødselsreaktion kan det være godt at tale med andre, der står i samme situation. Du har mulighed for at deltage i samtalegruppe.

Læs mere om samtalegruppen i folderen Blues, Samtalegruppe for mødre med efterfødselsreaktion.

Er du far og har du brug for nogen at tale med?

Hvis du er far og har en efterfødselsreaktion kan det være godt at tale med andre, der står i samme situation. Du har mulighed for at deltage i samtalegruppe. Læs mere om samtalegruppen for fædre med efterfødselsreaktion her.

 

Sundhedsplejen