Tandlægeangst

Tandlægeangst hos det lille barn er noget, der som regel kan fjernes i samarbejde mellem barnets forældre og tandlægen. Ofte smitter forældrenes tandlægeangst af på børnene.

Hvad er tandlægeangst

Et barn med tandlægeangst vil opleve uro, ængstelse eller rædsel, når barnet besøger tandlægen. Vi må ikke foretage en behandling med tvang. Så hvis det ikke er muligt at gennemføre behandlingen, bliver den udskudt.

Tryg og god oplevelse

Vores ønske er, at jeres barn får en tryg og god oplevelse, når det er hos tandlægen.

Samarbejde mellem forældrene og tandlægen

I samarbejde med jer forældre, vil vi langsomt vænne jeres barn til at være hos tandlægen. Det foregår for eksempel ved, at I sammen kommer på korte såkaldte tilvænningsbesøg. Som regel bliver jeres barn ikke behandlet, når I kommer på de korte tilvænningsbesøg. I stedet vil vi vise jeres barn de forskellige instrumenter, som en tandlæge bruger og tale om, hvad der sker, når man er hos tandlægen.

Vi tager os god tid til barnet

Vi bruger den tid, dit barn har brug for, så dit barn bliver tryg ved at komme hos tandlægen. For os er det vigtigt, at de børn og unge, der kommer i vores klinikker, er trygge og får den rigtige behandling.

I sjældne situationer kan vi bruge angstdæmpende medicin i forbindelse med behandlingen, men det er ikke den første udvej.

Besøg tandlægen tit

Hvis dit barn har tandlægeangst, er det en god idé at komme oftere hos tandlægen. Hvis der går for lang tid mellem besøgene hos tandlægen, kan dit barn glemme, hvordan det var sidste gang, og at det ikke var så slemt. De ekstra besøg skyldes ikke et større behov for tandbehandling, det er udelukkende for at give jeres barn en god oplevelse hos tandlægen. 

Gå trygt til tandlægen

I pjecen 'Gå trygt med dit barn til tandlæge - gode råd om hvordan' kan du få gode råde til jeres tandlægebesøg. 

Gå trygt til tandlægen

Smertefri behandling

Det behøver ikke at gøre ondt eller være væmmeligt at blive behandlet hos tandlægen.

Smertefri behandling
Tandplejen 0-6 år