Tandlægeangst

Tandlægeangst hos større børn er næsten altid en følge af en eller flere dårlige oplevelse hos tandlægen. Angsten kan også være på baggrund af andre faktorer i barnets/den unges liv.

Tandlægeangst kan afhjælpes

I mange tilfælde kan tandlægeangst afhjælpes ved at være tålmodig og skabe tillid, så barnet/den unge får en god og tryg oplevelse hos tandlægen. Det ubehag, som man ofte føler ved lyde, lugte og berøring i munden, når man har tandlægeskræk, kan i nogle tilfælde vendes til accept.

Behandling uden smerter

For barnet/den unge er det vigtigt at vide, at behandlingen kan forløben uden smerter. Derfor tilbyder vi altid overfladebedøvelse og lokalbedøvelse.

God efffekt med lattergas

En del børn/unge har god effekt af lattergas, som virker beroligende, og derfor kan få barnet/den unge til at slappe af og acceptere behandling bedre.

Fortæl tandlægen, at du har tandlægeangst

Hvis du har tandlægeangst, er det vigtigt at informere tandlægen inden behandlingen, så tandlægen kan tage de nødvendige forbehold inden og under behandlingen.

Narkose er ikke en løsning på tandlægeangst

Narkose er ikke i sig selv løsningen på tandlægeangst, men kan være en måde at komme videre ved et stort eller for barnet/den unge uoverskueligt behandlingsbehov. Narkose er forbundet med en vis risiko, hvorfor det kun tilbydes, hvor ingen anden vej er mulig.

 

Smertefri tandbehandling

Det behøver ikke at gøre ondt eller være væmmeligt at blive behandlet hos tandlægen.

Smertefri tandbehandling

Pjece om tandlægeangst

I pjecen 'Gå trygt med dit barn til tandlæge - gode råd om hvordan' kan du få gode råde til jeres tandlægebesøg.

Gå trygt til tandlægen
Tandplejen 6-16 år