EXIT-programmet

EXIT-programmet er for borgere i Gladsaxe kommune, der har tilknytning til en rocker- eller bandegruppering i Danmark, og som ønsker hjælp til at forlade rocker- eller bandemiljøet.

Exit-programmet omfatter ud over de rocker- og bandemedlemmer, som er registreret hos politiet, også personer i andre kriminelle miljøer, eller personer der er på vej ind i bande- og rockermiljøet. Det vigtigste er, at du selv ønsker at træde ud af sit kriminelle netværk og er motiveret til at skabe en tilværelse uden kriminalitet.

Har du tanker om at starte en ny tilværelse, og om at lægge livet som rocker- eller bandemedlem bag dig, så har Gladsaxe kommune et tilbud til dig. Vi arbejder ud fra løsningsfokuserede principper, hvor vi sammen med dig vil have fokus på, hvordan vi bedst muligt får din fremtid til at lykkes uden kriminalitet.

Programmet findes i hele landet og er forankret i lokale EXIT-enheder, der består af en EXIT-koordinator fra kommunen, en EXIT-ansvarlig fra politiet samt en EXIT-ansvarlig fra Kriminalforsorgen.
Kriminalforsorgen er kun en del af exitforløbet, hvis du er en del af Kriminalforsorgen, når du starter i EXIT.

Programmet starter med en visitationssamtale, hvor det skal vurderes, om du er egnet og motiveret til at indgå i et exitforløb.
Til samtalen deltager kommunens EXIT-koordinatoren og politiets EXIT-ansvarlige deltager sammen med dig. Derudover deltager Kriminalforsorgen, når du er i forløb hos dem.

Når en exitaftale laves, tages der udgangspunkt i dine ønsker og mål for en ny tilværelse uden fortsat tilknytning til rocker- eller bandemiljøet. Det tages altid udgangspunkt i dit liv og dine individuelle behov.

EXIT-koordinatoren fra kommunen følger dig gennem hele forløbet, så I sammen undervejs kan følge op på, hvilken hjælp og støtte du har brug for for at nå dine mål om en ny tilværelse.

EXIT-programmet er ikke et noget-for-noget-program. Det er baseret på frivillighed og gensidig tillid.

Pårørende til personer fra målgruppen kan også søge hjælp hos kommunens EXIT-koordinator

Kontakt kommunens EXIT-koordinator
Telefon: 20 15 60 55
E-mail: hellda@gladsaxe.dk

Din henvendelse vil blive behandlet fortroligt.

Kontakt

SSP

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
Telefon: 39 57 57 05
ssp@gladsaxe.dk

Indsats mod bandekriminalitet