Meld dig ledig

Hvis du bliver ledig kan jobcenteret vejlede dig i hurtigst muligt at komme i beskæftigelse igen.

Hvad gør jeg hvis jeg mister mit arbejde?

Hvis du mister dit arbejde, skal du

  • På den første dag tilmelde dig som ledig på jobnet.dk. Du kan også møde op personligt hos Jobcenter Gladsaxe og få hjælp til det.
  • Senest14 dage efter at du er blevet ledig, oprette et CV på jobnet.dk. Her indtaster du uddannelser, tidligere jobs og anden relevant information.
  • Bekræfte, at du søger job mindst hver 7. dag på din egen side på jobnet.dk.

Hvis du ikke bekræfter at du søger jobs, bliver du afmeldt som jobsøgende i jobcentret og mister din ydelse for de dage, du ikke er tilmeldt. Første og anden gang, du glemmer at bekræfte din jobsøgning, får du en påmindelse med en ny frist på 7 dage, inden du bliver afmeldt. Tredje gang du glemmer at bekræfte din jobsøgning ved at tjekke dine jobforslag på Jobnet inden for 12 måneder, afmeldes du uden en påmindelse og en frist.

Opfølgning på din jobsøgning

Jobcenteret vil løbende følge op på om din jobsøgning lever op til de krav der er stillet. Er det ikke tilfældet, vil jobcentret stille yderligere krav til din jobsøgning og gennem klare aftaler sikre, at du reelt står til rådighed for arbejdsmarkedet.

I løbet af de første 6 måneder skal du til følgende:

  • I jobcenteret skal du til 6 samtaler i løbet af de første 6 måneder – ca. en gang om måneden. Din a-kasse deltager eventuelt i den 1. samtale og i den samtale, der finder sted i 5 . eller 6. måned, med mindre du ikke ønsker det.
  • I din a-kasse – skal du i løbet af de første 6 måneder til 2 rådighedssamtaler. Den første, inden der er gået 3 måneder og den anden, inden der er gået 6 måneder.
  • Efter 6 måneders ledighed skal du til minimum hver 3. måned og til rådighedssamtaler i din a-kasse efter behov. 

Økonomi

Hvis du er medlem af en a-kasse, kan du få dagpenge fra den dag du melder dig som ledig. Følg linket nederst på siden for at læse mere om hvilke krav du vil blive stillet fra din a-kasse, eller du kan læse mere om dagpenge.

Hvis du ikke er medlem af en A-kasse, eller af andre grunde ikke er berettiget til at modtage dagpenge, har du mulighed for at søge kontanthjælp eller uddannelseshjælp. Følg linket nederst på siden for at læse mere om kontanthjælp og uddannelseshjælp.

"Min side" på jobnet.dk

Når du er tilmeldt som ledig i jobcentret, har du fået et brugernavn og adgangskode til din egen personlige side, Min side, på Jobnet.dk. Har du meldt dig ledig på Jobnet, har du selv oprettet din adgangskode. Har dit jobcenter meldt dig ledig, vil du få oplysningerne tilsendt til din E-Boks. Er du fritaget for obligatorisk digital post, vil de blive sendt med brev til din folkeregisteradresse.

Derudover er der forskellige muligheder for selvbetjening. Fx kan du afmelde dig, når du får arbejde, melde ferie, eller melde dig syg, samt booke samtaler med dit jobcenter.

Jobrelevant vejledning, når du er på barsel

Hvis du er på barsel, skal jobcentret indenfor de sidste tre måneder af din barsel tilbyde en vejledningssamtale. Det hjælper dig med at holde fokus på at få et arbejde, når din barsel er slut.

Din sagsbehandler har ansvaret for vejledningen.

Kontakt

Jobcenter Gladsaxe

Gladsaxevej 372
2860 Søborg
Telefon: 39 57 66 20
Husk at bestille tid på jobnet.dk. Du skal registrere dig på standeren i Jobcentret, når du kommer til dit møde.

Åbningstider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Telefontider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Ledig