Ledig og sygdom

Ved sygdom under ledighed har du mulighed for at modtage sygedagpenge fra kommunen, i stedet for arbejdsløshedsdagpenge fra din a-kasse.

 Det første du skal gøre hvis du bliver syg mens du er ledig, er at melde dig syg under "min side" på jobnet.dk. Kommunen og din A-kasse får derefter automatisk besked om din sygemelding. Du skal altså ikke selv tage kontakt til A-kassen. Dit sygefravær skal anmeldes senest 1 uge efter 1. fraværsdag.

Du vil efter din sygemelding blive tilsendt et bekræftelsesbrev fra kommunen, med en kopi af de oplysninger der vedrører din sygemelding. Som sygemeldt er du forpligtet til at indgå i et samarbejde med jobcenterets sygedagpengeafdeling, Du bliver derfor indkaldt til informationsmøde og opfølgningssamtale.

Husk at oplyse dine sygedage på dit dagpengekort, næste gang du udfylder dagpengekortet. Du kan på grund af sygdom ikke modtage arbejdsløshedsdagpenge, du skal derfor skrive "S" på dit dagpengekort ud for de dage, hvor du er sygemeldt.

Sygdom under uddannelse

Hvis du bliver syg mens du er tilmeldt et uddannelsesforløb og modtager dagpenge under aktivering – eller kontanthjælp, skal du både melde dig syg via jobnet.dk og til uddannelsesstedet. Men du skal ikke melde dig syg til A-kassen.

Raskmelding

Når du er blevet rask skal du raskmelde dig til kommunens sygedagpengeafdeling, enten personligt eller ved at bruge blanketten der er linket til nederst på siden.

Du skal derefter hurtigst muligt stille dig til rådighed hos din A-kasse for igen at få udbetalt arbejdsløshedsdagpenge.
Har du været syg i over 14 dage, er du højst sandsynligt blevet afmeldt jobcenteret, og du skal derfor gentilmelde dig, da det er en forudsætning for udbetaling af dagpenge at man er tilmeldt jobcenteret.

Du kan som modtager af dagpenge eller arbejdsmarkedsydelse forsætte med at modtage din ydelse under de første 14 dages sygdom, hvis du er fuldt ledig.

Kontakt

Jobcenter Gladsaxe

Gladsaxevej 372
2860 Søborg
Telefon: 39 57 66 20
Husk at bestille tid på jobnet.dk. Du skal registrere dig på standeren i Jobcentret, når du kommer til dit møde.

Åbningstider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Telefontider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Sygdom