Løntilskudsjob

Løntilskudsjob er et tilbud om at komme i gang igen på almindelige løn- og arbejdsvilkår.

Ansættelse med løntilskud kan tilbydes kontanthjælps- eller starthjælpsmodtagere, der har behov for oplæring eller genoptræning af sociale, faglige eller sproglige kompetencer. For at starte i et løntilskudsjob skal du have været ledig i minimum 6 måneder.

Hvor oprettes løntilskudsjob?

Løntilskudsjob foregår på en privat eller en offentlig arbejdsplads, og kan som udgangspunkt være inden for alle typer af erhverv. Forløbet aftales i samarbejde mellem dig, jobcentret, en eventuel a-kasse og en virksomhed. Hvis du bliver ansat i et job med løntilskud, skal du fortsat være tilmeldt som ledig i dit jobcenter. Forløbet kan vare i op til 6 måneder.

Løntilskud - private virksomheder

Du får løn efter den gældende overenskomst eller den løn, der normalt udbetales for det pågældende arbejde. En privat arbejdsgiver kan få udbetalt 75,09 i timen (2016) i løntilskud. Du kan blive ansat i op til 6 måneder.

Løntilskud - offentlige virksomheder

Du får en fast timeløn, som er 122,80 kr. pr. time (2016), og får udbetalt løn, som svarer til din ydelse som ledig. Dog får du fuld pension af den løn, du ville have fået, hvis du havde været almindeligt ansat. Arbejdsgiveren modtager et løntilskud på 109,06 kr. pr. time. (2016). For dagpengemodtagere kan perioden i offentligt løntilskud max. vare i 4 måneder hos den samme arbejdsgiver.

Arbejdstiden fastsættes individuelt, men vil fx for en fuldtidsforsikret være på 37 timer. Det er også muligt at få tilskud til transport.

Hvordan gør du?

Er du interesseret i et løntilskudsjob, så kontakt din jobkonsulent i Jobcenter Gladsaxe. Du kan også følge linket nederst på siden for at læse mere om løntilskud.

Jobcenter Gladsaxe

Gladsaxevej 372
2860 Søborg
Telefon: 39 57 66 20
Husk at bestille tid på jobnet.dk. Du skal registrere dig på standeren i Jobcentret, når du kommer til dit møde.

Åbningstider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Telefontider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Aktivering