Erhvervsrettet faglig opkvalificering

Der findes forskellige muligheder for uddannelse og faglig opkvalificering, for dig der ønsker en praktisk erhvervsuddannelse, eller efteruddannelse mens du er i beskæftigelse.

Forberedende voksenundervisning – til dig der vil blive bedre til at læse, skrive, eller regne

Forberedende voksenundervisning (FVU) er for voksne, der ønsker at blive bedre til at læse, stave, skrive eller regne. Du bliver bl.a. undervist i at læse fra aviser og blade, skrive e-mails og bruge matematikken i din dagligdag. Bemærk at du skal være fyldt 18 år for at deltage.

Formålet er at styrke dig i dit daglige arbejde eller forberede dig på deltagelse i efteruddannelse - eksempelvis grundlæggende voksenuddannelse.

Du kan søge Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) eller Statens Uddannelsesstøtte (SU) med det formål at erstatte din løn, så du kan deltage i undervisningen i arbejdstiden.

Har du eller en pårørende problemer med at læse, skrive eller regne, kan du via linket i bunden af siden lære mere om hvad der er af muligheder.

Jobrotation – til dig der er i beskæftigelse og gerne vil på efteruddannelse

Både offentlige og private arbejdsgivere har mulighed for at sende en medarbejder på (efter)uddannelse og ansætte en ledig som vikar med ret til udbetaling af jobrotationsydelse fra jobcenteret.

Jobrotation er et godt redskab til at få opkvalificeret faste medarbejdere i din virksomhed, uden at virksomheden behøver at mangle arbejdskraft. Via linket i bunden af siden kan du finde inspiration til brugen af jobrotation. Kontakt Jobcenter Gladsaxe for vejledning til at få sat et jobrotationsprojekt i gang.

Arbejdsmarkedsuddannelser – korterevarende kurser til dig der er faglært eller ufaglært

Arbejdsmarkedsuddannelser er rettet mod ufaglærte og faglærte. Undervisningen er både praktisk og teoretisk og kan være tilrettelagt på fuld tid eller på deltid.

Dit AMU kursus består af korterevarende forløb, hvor du kan tage enkeltvis fag eller stykke dem sammen efter behov, så de passer ind i et arbejdsliv.
Der er også her mulighed for at søge VEU-godtgørelse, hvis du opfylder de gældende betingelser. Via linket nederst på siden kan du læse mere om Arbejdsmarkedsuddannelser.

Erhvervsuddannelse for Voksne – erhvervsuddannelse målrettet dig der er over 25 år

EUV, Erhvervsuddannelse for voksne er et uddannelsesforløb målrettet personer over 25 år, hvor du opnår kompetencer på erhvervsuddannelsesniveau. Uddannelsesforløbet er som hovedregel kortere end en erhvervsuddannelse for personer under 25 år.

En EUV varierer i længde alt efter hvad du har med af erhvervserfaring og skolebaggrund. Du kan vælge imellem mere end 100 erhvervsuddannelser, der varer mellem 1½ år og 5½ år. Det er erhvervsskolen, der ud fra en samlet vurdering af dine kompetencer afgør, hvad dit EUV-forløb skal bestå af.

Du kan følge linket nederst på siden for at læse mere om EUV, hvor du kan tage uddannelsen, økonomi under uddannelsen, og hvor det nærmeste VEU, Voksen- og Efteruddannelses center ligger.

Kontakt

Jobcenter Gladsaxe

Gladsaxevej 372
2860 Søborg
Telefon: 39 57 66 20
Husk at bestille tid på jobnet.dk. Du skal registrere dig på standeren i Jobcentret, når du kommer til dit møde.

Åbningstider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Telefontider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Uddannelse og aktivering