Voksenlærling

Voksenlærlingeordningen er en genvej til en faglig uddannelse for dig, der er i arbejde, eller ledig, og er fyldt 25 år.

Ordningen sikrer, at du får voksenløn under uddannelsen, svarende til lønnen som ufaglært inden for området, mens virksomheden får et tilskud til lønnen.

Jeg er ledig, når jeg begynder som voksenlærling

Er du ledig, når du ansættes som voksenlærling, kan arbejdsgiveren søge tilskuddet, uanset hvilken erhvervsuddannelse du går i gang med.

Jeg er i job, når jeg begynder som voksenlærling

Er du allerede i beskæftigelse, kan arbejdsgiveren kun søge løntilskuddet, hvis uddannelsen står på beskæftigelsesregionens voksenlærlingeliste.

  • Tilskuddet, der kan gives i op til de første to år af uddannelsesaftaleperioden, søges gennem jobcenteret.
  • I Jobcenter Gladsaxe har de en liste over de fag/uddannelser, der kan gives tilskud til.

Uddannelsen veksler mellem praktik og skole

Voksenlærlingeuddannelse veksler mellem praktik i virksomheden og skoleforløb på en erhvervsskole. Hvor længe uddannelsen varer, afhænger af den uddannelse, du vælger, og din joberfaring. I nogle tilfælde kan du få afkortet din uddannelsesperiode (få merit) og altså blive faglært på kortere tid.

Nederst på siden her kan du via link til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, læse mere om det at være voksenlærling. Du kan også kontakte Jobcenter Gladsaxe for at høre mere om dine muligheder.

Kontakt

Jobcenter Gladsaxe

Gladsaxevej 372
2860 Søborg
Telefon: 39 57 66 20
Husk at bestille tid på jobnet.dk. Du skal registrere dig på standeren i Jobcentret, når du kommer til dit møde.

Åbningstider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Telefontider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Uddannelse og aktivering