Er du ung og søger bolig

Bor du hos dine forældre og vil du gerne flytte hjemmefra? Så læs her og få nogle gode råd til, hvad du kan gøre for at finde en bolig.

Det er svært at finde bolig i hovedstadsområdet, så søg bredt! Også uden for Gladsaxe!

Det koster typisk mellem 100-400 kr. at blive skrevet op i en boligforening. Du skal betale gebyret, når du skriver dig op første gang - og efterfølgende én gang om året for at bevare din plads på ventelisten. Du kan tilmelde betalingen til PBS, så du ikke glemmer at betale. Hvis du ikke gør det, bliver du kun mindet om,
at du skal betale, når  boligselskaberne  sender et girokort ud en gang om året.  Du kan skrive dig op i boligselskaber, fra du er 15 år gammel.

I de fleste boligselskaber det er gratis at skrive sig op til ungdomsbolig. Ungdomsboliger kan du dog først flytte ind i, når/hvis du starter på    uddannelse.
 

Studerende

Hvis du er studieaktiv, kan du gratis skrive dig op til de fleste kollegier og ungdomsboliger. Langt de fleste skal du skrive dig op til hos CIU (Central Indstillings Udvalget) og KKIK (Kollegiernes Kontor I København).

Boligselskaberne i Høje Gladsaxe og Værebro Park udlejer nogle af de ledige boliger ud fra andre kriterier end ventelisten. Det kaldes fleksibel udlejning. Studerende har mulighed for at komme i betragtning til disse boliger. Læs mere om dine muligehder som studerende for fleksibel udlejning

Der er også boligselskaber med boliger i andre kommuner, der har fleksibel udlejning. Kontakt boligselskaberne og spørg, om du som studerende kan komme på lister med kortere ventetid.

 

Unge i arbejde 

Hvis du har arbejde, er  en andels- eller  ejerlejlighed måske en mulighed. Men det er ofte en dyr løsning, og for mange er det  umuligt, fordi  man skal kreditvurderes og godkendes til at optage lån. Benyt dig af al den støtte og vejledning, du kan få, fx. fra din bank til  at få lagt et realistisk budget, så du ikke får sat dig for hårdt rent økonomisk.

Skriv dig op til lejeboliger i boligselskaber og spørg, om de har fleksible udlejning, som man med arbejde kan komme på en venteliste med kortere venteliste.

Du kan også se på mulighederne for privat udlejning på forskellige hjemmesider.

Unge på uddannelseshjælp eller kontanthjælp 

Skriv dig op i boligselskaber, også selvom det koster et årligt gebyr, og der er lange ventelister. Det hjælper på længere sigt, I de fleste boligselskaber er det gratis at skrive sig op til ungdomsbolig. Ungdomsboliger kan du dog først flytte ind i, når du starter på uddannelse.

Se også på privat udlejning på forskellige hjemmesider.

Lån til beboertilskud 

Hvis du flytter i almen bolig, kan du søge kommunen om lån til indskud. Klik herunder og læs mere om mulighederne.

Læs mere om mulighederne på borger.dk for at få boligstøtte og for at låne til boligindskud.

Bolig