Nytteaktivering

Formålet med nytteaktivering af unge under 30 år er, at de unge skal opleve at gøre nytte for at kunne modtage uddannelseshjælp.

Nytteaktivering

Det er din uddannelseskonsulent der vurderer om et forløb med nytteaktivering vil være relevant for for dig. 

Det er op til kommunen at beslutte, hvad indholdet af nytteindsatsen skal være. Det kan fx være opgaver, der relaterer sig til vedligeholdelse af kommunale institutioner. Nytteindsats skal bestå af udførelse af samfundsnyttige opgaver hos offentlige arbejdsgivere. Indholdet af opgaverne skal ligge ud over det normerede niveau for opgaveløsningen hos de pågældende offentlige arbejdsgivere.

Måler er at du kommer til at opleve:

  • At gøre nytte og opleve at man har en værdi
  • Give mulighed for et sammenhængende hverdagsliv
  • Opleve og lære af at arbejde i teams
  • Få lært om økonomi
  • Få afklaring på egen fremtid
  • Bevise at man kan

Hvis du bliver syg imens du er i nytteaktivering er det vigtigt at du kontakter arbejdsstedet før almindelig mødetid. Dette for at arbejdsstedet har de bedste muligheder for at tilrettelægge dagens arbejde.

Når du er i Nytteaktivering er du omfattet af kommunens forsikring.

 

God stil på arbejdspåladsen

Kom til tiden

Det betyder bare så meget, at du gør et godt indtryk allerførste dag på nytteaktivering. Sørg for, at du kommer af sted hjemmefra i så god tid, at du ikke kommer for sent, hvis bussen er forsinket, eller du bare ikke kan finde vej. Men hvis alt spiller, og du er der i vildt god tid, så kan du godt gå en ekstra tur om bygningen, eller sætte dig et stede og forberede dig mentalt. Det er nemlig heller ikke god stil at komme alt for tidligt, og måske er den person, som skal tage imod dig, slet ikke kommet endnu.

Sig hej til alle på arbejdspladsen

Du bliver sikkert vist rundt på arbejdspladsen, eller måske skal du spise morgenmad med alle de andre ansatte. Det er rigtig vigtigt, at du siger hej til alle, giver dem hånden og fortæller, hvad du hedder. Du skal også være forberedt på, at de sikkert stiller dig nogle spørgsmål. Vis, at du gerne vil svare, og fortæl, hvad der er din uddannelsesplan, og hvad du forventer at få ud af nytteaktiveringen.
 

Lær deres navne

Prøv at huske så mange navne som muligt, og spørg på en venlig måde, hvad de hedder, hvis du har glemt det. Hvis du ret hurtigt får styr på det, vil dine kollegaer på din arbejdspladsen helt sikkert synes, du er behagelig og betænksom at omgåes.

Få styr på reglerne på stedet

Der er nogle regler, som du skal lære på arbejdsstedet;

Hvornår skal du møde, og hvornår har du fri?

Skal du selv have mad med, eller er der en kantine?

Og er det ok at tale i mobil i arbejdstiden?

Du kan jo ikke vide, hvilke regler der gælder, men spørg om de mest oplagte ting, og om der er andet, som du skal vide.

Fortæl noget om dig selv

Når du er i nytteaktivering, er du for en stund kollega til alle de andre ansatte på arbejdsstedet, og du vil sikker opleve at mange er interesseret i at tale med dig. Men det er ikke sikkert, at de ved, hvad de skal tale med dig om. Hvis du fortæller lidt om dig selv til frokost eller ude i tekøkkenet, gør du det lettere for dem og får hurtigt venner, som gerne vil hjælpe dig.

 

Gør dig umage

Det er meget simpelt; Hvis du koncentrerer dig og sætter dig ind i det, der bliver sagt på din arbejdsplads, så bliver det meget sjovere. Du får lov til mere og bliver meget klogere. Du behøver ikke være den hurtigste til at løse en opgave, men prøv at bruge tid på at gøre det så godt som muligt.

Sig farvel til arbejdsstedet

Når din nytteaktivering er overstået, skal du sige farvel og tak til alle på arbejdspladsen.

Det er nok at sige pænt tak, men mange vil sikkert gerne vide, om du har lært noget, og hvad der er dit næste step.

Kontakt

Ungeenheden

Gladsaxevej 378
2860 Søborg
Telefon: 39 57 66 20
UGU@gladsaxe.dk

Åbningstider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Telefontider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Uddannelsesrettede aktiviteter