Frankrig - Gagny

Gagny er en grøn forstad der ligger nordøst for Paris, og er Gladsaxe kommunes venskabsby. Der bor ca. 37.000 indbyggere i byen. Den ligger tæt ved et motorvejsnet, som sammen med regionaltoget RER E forbinder byen direkte med Paris. Alligevel har Gagny formået at bevare sit charmerende provinsielle islæt. 

Landskabet varierer mellem højtbeliggende skovområde mod nord og flade flodaflejringer mod syd ved floden Marne. Gagny er kendt som en blomsterby. Ved en landsdækkende konkurrence har byen fået tildelt udmærkelsen ”Ville Fleurie: 4 Fleurs” pga. sin uovertrufne blomsterudsmykning. Miljøbeskyttelse har ligeledes en høj prioritet i Gagny.

Seværdigheder og kulturelle tilbud

Gagny har et rigt kulturliv. André Malraux Teatret byder på et varieret program med alt lige fra boulevardstykker til klassisk musik, varietéer, operaer og nyere film.

Georges-Perec Biblioteket, som har mere end 70.000 værker, har fornyet sit udbud med multimedia og dermed forberedt kommunen til det 21. århundrede. En tredje kulturpol er Francois-Joseph Gossec Konservatoriet, der tilbyder undervisning både inden for musik, dans og billedkunst.

 

Fakta om Gagny

Venskabsby siden:
1975

Beliggenhed:
Frankrig, ved Paris

Indbyggertal:
37.000

Areal:
680 ha

Politisk ledelse:
Byråd med 39 medlemmer

Øvrige venskabsbyer:
Charlottenburg-Wilmersdorf, Tyskland
Minden, Tyskland
Sutton, England
Tavarnelle-Val-di-Pesa, Italien

Se hvor Gagny ligger her

Kontakt

Internationalt Sekretariat

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
CVR-nummer: 62761113
int.sek@gladsaxe.dk

De 16 venskabsbyer