Historier om Narsaq/ Kujalleq

Elevudveksling på genbesøg 2015
Forskellige 7. klasses elever fra skolerne i Gladsaxe var på udveksling/genbesøg i Narsaq i juni 2015. Den storslåede natur viste sig fra sin bedste side, da eleverne fløj over fjelde, indlandsisen, floder og isbjerge. De fik oplevet en masse og nydt Grønlands smukke natur, med sejltur til indlandsisen, fjeldvandringer og fiskeri.

KFUM spejderne fra Søborg, på sommertur i Sydgrønland 2015.
KFUM-spejderne havde en fantastisk oplevelsestur til Grønland. Med en masse smukke naturoplevelser. Lige fra indflyvningen ind over Sydgrønland, hvor man fik de første indtryk af Grønlands natur og isbjerge. Til Vandreture i fjeldene og sejlture op gennem fjorden med isbjerge og fjelde der ragede op af havet. Museumsbesøg i en rekonstrueret grønlandsk hytte og et stenmuseum i Narsaq var meget spændende. De var også på officielt besøg i kommunen Kujalleq (tidligere Narsaq kommune).

Elevudveksling mellem Narsaq/Kujalleq og Gladsaxe 2014.
Forskellige 7. Klasses elever fra Gladsaxe var på genbesøg i Narsaq i juni 2014. Da eleverne ankom til Narsaq, stod hele byen og tog i mod dem med flag og godt humør. Gensynsglæde var stor og ikke til at tage fejl af. De havde nogle spændende oplevelser med bådtur til indlandsisen, telttur på fjeldet og nationaldagen.

To medarbejdere fra Gladsaxe på personaletur i  Narsaq sommeren 2013.
Klublederen og en specialkonsulent fra Den Boligsociale Enhed besøgte besøgte byens børnehjem, alderdomshjem, familiecenter, var ude med det lokale politi, var med til borgermøde, hvor beskæftigelse i byen var til debat, var med til byrådsmøde, var til kaffemik, så husflidshuset, besøgte byens lille museum, var til grønlandsk gudstjeneste, var på besøg hos Børge (stensamler), var til jubilæum i afholdsforeningen, shoppede souvenirs og meget mere.
i forlængelse af turen valgte klubleren at tage på privat vandretur i Sydgrønland.
En god beretning om smukke fjeldvandringer, vandretur til indlandsisen og overnatninger i det fri - om at vågne op om natten og se millioner af stjerner og det flotte grønne nordlys.

Officielt besøg 2012.
Det var et højst interessant besøg med rundvisning i Narsaq og hovedbyen Qaqortoq samt orientering om erhvervssituationen i Kommune Kujalleq, hvor der er tre vækstområder i fokus: Råstoffer, fødevarer og turisme. Dertil kom en orientering om den generelle erhvervsudvikling og mineprojektet i Kvanefjeld samt selve venskabsbymødet.

 

Kontakt

Internationalt Sekretariat

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
CVR-nummer: 62761113
int.sek@gladsaxe.dk

Grønland - Narsaq/ Kujalleq