Taito

Taito er kommunens venskabsby i Japan

Taito har ca. 200.000 indbyggere. Byen ligger i det nordøstlige Tokyo og er en del af de 23 kommuner kaldet ”Ku”, som samlet udg­ør Tokyo.

Fra Taito er der adgang til de bedste indenrigs- og udenrigstrafik-forbindelser i hele Japan. Med hurtigeksprestogene fra stationerne Tohoku, Joetsu, Nagano og Akita er der kun omkring en times kørsel både til indenrigslufthavnen Haneda og Tokyo's internationale lufthavn Narita.

Seværdigheder og kulturelle tilbud

Områderne Ueno og Asakusa byder på mange særegne gyder og stræder, med historie, kunst og livsglæde. Hvert år afholdes mere end 60 traditionelle begivenheder, religiøse festivaler, byfester og markeder. Områderne er derfor blevet et oplagt udflugtsmål. Om sommeren er der tre store blomstermarkeder og et stort fyrværkeriarrangement, hvor ca. 20.000 stykker fyrværkeri oplyser nattehimlen. Om efteråret er der udstillinger og krysantemum-festival, og i november afholdes ”Tori-no-Ichi”, hvor dekorerede bambusriver sælges for at bringe lykke og succes i forbindelse med handel og forretninger. Der afholdes også en ”Tokyo Jidai Festival”, hvor personer klædt ud som bl.a. samuraier og prinsesser går i optog. Nytåret fejres i december ved, at der lidt før midnat lyder 108 slag fra tempelklokkerne.

Fakta om Taito

Venskabsby siden:
2000

Beliggenhed:
Japan, forstad i den nordøstlige del af Tokyo

Indbyggertal:
Ca. 190.000

Areal:
1.008 ha

Politisk ledelse:
Byråd med 34 medlemmer

Øvrige venskabsbyer:
First District, Wien, Østrig
Manly City, Australien

 

Kontakt

Internationalt Sekretariat

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
CVR-nummer: 62761113
int.sek@gladsaxe.dk

De 16 venskabsbyer