Historier om Split

Gladsaxe Basketbal drenge på 11-12 år opsøgte basketstærke Split og oplevede kampe med en anden hastighed og fysik, end de er vant til i Danmark. De ser frem til flere ture og besøg med deres nye kontakter ved MIddelhavet  juni 2017

Gladsaxe Internationale Venskabsforening besøger Split.
De havde mange fine oplever i både selve Split og de omkringliggende byer og Parker. 

Gladsaxe byarkivet på studietur i Split, 2015 
Byarkivet blev begivet med faglig viden. Split har ikke kun et byarkiv, men huser også det, som svarer til Stadsarkivet. Selve byen er bygget I et gammelt romersk palads, så der er nok at lave.

Gladsaxe på officielt besøg i Split 2015
Borgmesteren Karin Søjberg Holst, Peter Berg Nellemann og Klaus Kjær fra Byrådet samt Holger Kortbek, idrætschef. De så byen med fokus på deres forskellige idrætsfaciliteter.

DDS- spejderne fra Første Søborg gruppe på sommerlejr i sommerferien 2014
De besøgte nabobyen Trogir nordvest for Split. Trogir står på UNESCOs Verdensarvsliste. De boede på en ø - Drvenik Mail ud for Trogir. De riverraftede, vandrede, nød øen og byerne Spilt og Trogir.

KFUM-spejderne fra Buddinge og Søborg grupper på sommerlejr i Split 2014.
De havde kontaktet en lokal spejdergruppe i Split, som de lejede en hytte ved en times kørsel fra Split. Ved en lille landsby Kresevo for at nyde naturen og mødte en lokal familie. De vandrede i Biokovo bjergområde og riverraftet ved Omis i floden Cetina. Her fik de badet og hoppet fra klipper. De sidste dage boede de i Split hvor de mødes med den lokal spejdergruppe.

Sundhedsplejersker på udveksling i Split, sommeren 2013.
2 sundhedsplejersker på personale udveksling til Split. De besøgte sundhedsplejen/forebyggelses sygeplejerskerne i Split Health center. De 2 sundhedsplejersker så hvordan der arbejdes helt anderledes i Kroatien, og der er meget at lære for os danskere.

Kontakt

Internationalt Sekretariat

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
CVR-nummer: 62761113
int.sek@gladsaxe.dk

Kroatien - Split