Historier fra og om Koszalin

Fokus på biblioteker ved officielt møde mellem Neubrandenburg, Koszalin og Gladsaxe maj 2016.
En lille delegation med borgmesteren i spidsen deltog i Koszalins 750 års jubilæum, som blev fejret over flere dage. En ny venskabsbyvejviser afsløret i deres park, og I deres ambieteater blev der opført et teaterstykke om byens historie.

Projekt "Hapens Akvareller" i Koszalin i april 2015.
En spændende beretning om, hvad der sker, når harpe musik og børnekunst mødes over grænse og kultur. Hvordan børnenes kunst bliver til via musikken i dur og mol. Fernisering af børnenes billederne i kulturhuset og den store opmærksomhed de fik ved projektet.

Trepartsmøde mellem Koszalin, Neubrandenburg og Gladsaxe i Koszalin i efteråret 2012.
De startede med at få en rundtur i byen og omkring liggende landsbyer ud mod kysten. De passerede den økonomiske frizone, hvor en række udlandske virksomheder har købt komunal jord og er fritaget for at betale kommunale jordskatter. Det har skabt flere hundrede lokale arbejdespladser. Derefter var de rundt og se flere kommunale indstanser. Inden det officelle møde på Rådhuset.

GIV - Gladsaxe Internationale Venskabsforening var i august 2011 på besøg i den polske venskabsby Koszalin.
Turen bød på mange skønne oplevelser og en historisk aften med Gladsaxes tidligere borgmester Tove Smidth der er æresborger i Koszalin.

Medarbejder fra Internationalt Sekretariat var på studietur i Koszalin i juni 2010. 
Et møde om deres venskabsbysamarbejde mellem Gladsaxe og Koszalin. Desuden bød turen på mange kulturelle oplevelser - både i og uden for byen.

Tidligere borgermester i Gladsaxe Tove Smidt blev hyldet som æresborger i Koszalin 20.-22. oktober 2009.
En følelsesmæssig beretning om Tove Smiths udnævnelse til æresborger. Artiklen fortæller også, hvordan Gladsaxe og Koszalin blev venskabsbyer.

Kontakt

Internationalt Sekretariat

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
CVR-nummer: 62761113
int.sek@gladsaxe.dk

Polen - Koszalin