Historier og billeder fra og om Refrewshire

Søborg Motetkor på korrejse til Paisley
Søborg Motetkor rejste i september 2018 til Skotland for at give koncerter i Paisley, Edinburgh og Glasgow.

FDF Bagsværd-Stengård på sommerlejer i Skotland
36 forventningsfulde deltagere fløj fredag 30. juni til Edinburgh for blandet andet at besøge spejdercenteret Lapwing Lodge lige udenfor Paisley. Turen bød dog også på mange andre oplevelser, som du kan læse mere om, hvis du trykker på overskriften.

Ansatte fra Gladsaxe Familie- og Ungecenter på fagligt studiebesøg til Paisley
De seneste år har Gladsaxe Kommune haft fokus på tidlig indsats på småbørnsområdet. Den skotske professor Harry Burns, har i samarbejde med den skotske regering haft stor fokus på netop dette område. Turen gik derfor til Skotland, hvor programmet var spækket med faglige arrangementer og nyttig viden, som skal bruges til inspiration i det daglige arbejde med tidlig indsats i Gladsaxe.  

To medarbejdere fra UNGE enheden på studietur til Renfrewshire
Grundet til de to medarbejder tog til Skotland var for at lærer om hvordan de i Skotland motiverer unge til uddannelse og job. De havde en utrolig spændende tur og mødte en lang række spændende, vidende og gæstfri mennesker.

Tre medarbejdere fra Gladsaxe Viden og Dokumentationscenter på studietur i april 2015
Tre medarbejder fra GPV på personale udveksling til Renfrewshire, for at lære mere om dokumentation. Grunden til turen er at Storbritannien tidligere er startet en moderniseringen af den offentlig sektor, men fokus på dokumentation, evaluering, kvalitetssikring som akkreditering og evidensbaserede indsatser. Derfor tog vi til Skotland for at indhente inspiration.

Spejderledere fra Inter BUS på spejdertur til Paisley
Spejderlederne var i Skotland for at planlægge næste store PAGGS-lejr derovre 2014. Spejderlederne nåede også på et officielt besøg hos Borgmesteren i Refrewshire.

To udviklingssygeplejersker på studietur til Renfrewshire i juni 2013.
De to udviklingssygeplejesker fra Center Bakkegården/Rosenlund ønskede at undersøge hvordan Skotland arbejder med rehabiliteringen, kompetenceudvikling og sikre kvaliteten af plejen. De blev vist rundt i kommunen, så de fik et indblik i hvordan det hænger sammen i Skotland på ældreområdet sammenlignet med Gladsaxe.

Tre bibliotekarer fra Gladsaxe Bibliotekerne på studiebesøg i Renfrewshire, juni 2012. 
På trods af, at Skotland er hårdt ramt af finanskrisen, og de deraf følgende besparelser i biblioteksvæsenet, oplevede de tre bibliotekarer, hvordan man alligevel forsøger at gøre en forskel for kommunens borgere.

Gladsaxes Trafik- og Teknikudvalgets studietur til Renfrewshire i maj 2008
De fik en tur rundt i byen, samt i Glasgow. Dernæst startede deres besøgsrundtur med fokus på deres trafik kontrol center og deres strategi og strukturplan. Officiel middag med borgmesteren, råd- og embedsmænd.

Medarbejder fra Internationalt Sekretariat på spændende og lærerig studietur til Paisley i april/maj 2007.
Programmet bød bl.a. på besøg på den internationalt anderkendte specialskole for fysisk og psykisk udviklingshæmmede elever, i alderen 5-18 år. Derud over bød researchtur på flere seværdigheder – Paisley Abbey, Barnbrock camp site mm.

Kontakt

Internationalt Sekretariat

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
CVR-nummer: 62761113
int.sek@gladsaxe.dk

Skotland - Refrewshire/Paisley