0. klasser forbereder sig til skolelivet med fælles skattekistedag

Onsdag afholdte en masse børnehavebørn skattekistedag på Buddinge Skole. Dagen skal hjælpe børnene med at føle sig trygge med skiftet fra legene i børnehaven til undervisningen på skolebænken.

For at gøre overgangen fra børnehaven til skolen så let som muligt, afholder Gladsaxe hvert år skattekistedag for alle børn i kommunens dagtilbud.

Med sig til dagen på Buddinge Skole medbringer børnene deres hjemmelavede ”Her er jeg”-skattekister, der indeholder sange, lege og børnenes tegninger af tankerne om deres nye skoleliv.

Pædagoger og lærere får desuden også en digital udgave af skattekisten, som også indeholder alle de erfaringer, som forældrene og børnehavepædagogerne har gjort sig med barnet.

Alle tingene i skattekisterne skal gøre det lettere for børn, pædagoger og lærere at få øje på hinandens kompetencer i det nye fællesskab, så børnene får den mest optimale skolestart.

I videoen her kan du se, hvordan det gik til, da børnene afleverede deres skattekister. På linket her kan du læse meget mere om de digitale skattekister.