Børnehuset Elverdammen flytter i miljørigtigt hus

Forleden var det flyttedag for børnene i Elverdammen, som gik hånd i hånd hen til deres nye Svanemærkede, bæredygtige og miljøvenlige hus. Det er det første i Gladsaxe, og flere forventes at følge efter.

Børnehuset Elverdammen er det første Svanemærkede børnehus i Gladsaxe. Det vil sige, at det er meget mere miljøvenligt end traditionelt byggeri - til glæde for både omgivelserne og de børn og pædagoger i huset, som får en sund og komfortabel institution.

Forleden gik børn og voksne så hånd i hånd over til deres nye hus, og det ser ud til, de hurtigt følte sig hjemme. Til september bliver det Svanemærkede hus officielt indviet.

Bæredygtighed på dagsordenen i Gladsaxe
Planen er, at kommende børnehuse i Gladsaxe fremadrettet skal være Svanemærkede. Det er et af de skridt, Gladsaxe tager for at gøre FN's verdensmål for bæredygtig udvikling til en del af Gladsaxes egen udvikling. Netop nu er Gladsaxestrategien i offentlig høring, og i den fokuserer en række Gladsaxemål på, hvordan vi skaber bæredygtig vækst og velfærd lokalt, som bidrager globalt.

Hvad er et Svanemærket hus?
Et Svanemærket byggeri udmærker sig blandt andet ved, at invendige overflader som gulve og vægge ikke må være beklædt med PVC, ligesom der er krav til ventilation, fugtsikring, afgasning af skadelig kemi og akustik og dagslys. Træ i bygningens konstruktion skal desuden leve op til strenge krav om at være bæredygtigt certificeret, det vil sige fra bæredygtige skove, hvor træet er lovligt fældet, så det ikke bidrager til afskovning og klimapåvirkninger.

Borger