Borgere på byvandring med Byrådet i Buddinge

40 borger, byrådsmedlemmer og fagfolk var tirsdag på byvandring i Buddinge sammen med borgmesteren, for at lade sig inspirere til, hvordan der kan skabes liv og grønne oaser i Buddinge.

Turen gik gennem Rådhusparken, forbi Verdensmålshuset i den gamle politistation på Fremtidsvej, til Telefonfabrikken og spillestedet Richter og videre til Buddinge Torv. Det er alle steder, hvor mange mennesker kommer, men hvor der er plads til forbedringer i omgivelserne.

Undervejs blev der holdt inspirationsoplæg om, hvilke styrker, svagheder og potentialer de enkelte områder har. Efterfølgende samledes flokken på Rådhus Caféen til brainstorming om gode ideer til,  man får skabt liv og identitet omkring de steder i Buddinge, hvor mennesker i forvejen mødes.

Gladsaxe Kommune arbejder med byudvikling med udgangspunkt i by-visionen GladsaxeLiv, som oprindeligt er udarbejdet i samarbejde med den berømte arkitekt og byplanlægger Jan Gehls tegnestue. Jan Gehl er kendt for sit arbejde med trafik- og byplanlægning, som skaber liv mellem bygninger og har blandt andet arbejdet cykel- og byudviklingsprojekter i Sidney, New York, København, og altså også Gladsaxe.

Byvandringen i Buddinge var den første af tre planlagte byvandringer, hvor den næste finder sted 24. september i Bagsværd Bypark og den sidste 22. oktober i Mørkhøj. Alle er velkomne til at deltage. Tilmeldingen sker på www.gladsaxe.dk/byvandring senest en uge før.