De første unge fra Gladsaxes babysitter-program er klar til arbejde

Med undervisning i alt fra bleskift og børns udvikling står ti elever mellem 13 og 15 år nu klar som babysittere til at hjælpe familier i Gladsaxe.

Det er ikke så let endda at være babysitter. Det er ikke nok bare at skifte den beskidte ble, varme lidt mad og tænde for underholdningen på TV’et.

Det har ti unge piger lært på egen krop under et seks uger langt babysitterkursus. Kurset er oprettet af Gladsaxes Ungeenhed og GXU – Gladsaxe 10. klasse og Ungdomsskole, og selve undervisningen er tilrettelagt i samarbejde med en sundhedsplejerske.

I løbet af kurset har de unge piger besøgt en institution, skiftet ble på en robotbaby, lært om mad og leg, givet førstehjælp til børn og talt om hvordan man arbejder for en familie.

- Jeg synes, at det har været spændende både at lære om de basale ting, når man skal passe børn, men også at komme lidt dybere og forstå, hvad børn tænker, og hvordan man skal reagere. Jeg er glad for, at jeg tog kurset, for nu er jeg mere sikker på mig selv i forhold til at babysitte. Jeg har endnu mere gåpåmod i forhold til at finde et job, fortæller Ane, elev på babysitterkurset.


De ti unge elever venter nu på at få et fritidsjob hos en familie.

Fritidsjob gennem sundhedsplejen
I slutningen af kurset bestod alle eleverne den endelige prøve, og med et diplom under armen håber de nu på at få et fritidsjob hos en familie i Gladsaxe.

Jobbet kan de blandt andet få gennem Gladsaxe Sundhedspleje, der i forbindelse med deres hjemmebesøg hos forældrene kan henvise dem til babysitterkurset.

Skulle efterspørgslen for babysittere stige, så er der heldigvis flere på vej. De tre institutioner arbejder nemlig på at udbygge et nyt hold til foråret, så flere unge kan få glæde af kurset.

- Jeg kan anbefale kurset til alle med interesse i børn, for min interesse blev kun større efter kurset. Jeg lærte en masse og blev mere sikker på det med at passe børn. Det var også superskønt at møde nogle søde piger, som havde samme interesse, forklarer Naja, elev på babysitterkurset.

På GXUs hjemmeside kan man holde sig orienteret om pladser på det nye hold til foråret. Har man som forælder lyst til at hyre en babysitter, kan man ringe til Ungeenheden på 29 37 65 20 og høre nærmere.

Borger