Fra hockeystave til affaldsgribetænger

De færreste af os har lyst til at se henkastet affald på vores veje, og mange af os er heldigvis flinke til at huske at bruge nærmeste skraldespand. En lokal borger gik dog meget længere og engagerede et helt hold fra Gladsaxe Ishockey Klub til at indsamle affald


Det handlekraftige affaldsteam fra Gladsaxe Ishockey Klub. Foto: Privat.

I foråret kontaktede Ben McPherran Gladsaxe Kommunes Miljøafdeling og præsenterede sig selv som en borger, der brænder for at holde vores veje og fortove fri for affald. Det skulle vise sig at være ganske præcist, for med hjælp fra Miljøafdelingen og Driftsafdelingen, lykkedes det at stille med et slagkraftigt hold af affaldsindsamlere til en dags kamp for miljøet.

Ivrige unge indsamlere
Ben McPherran havde selv gået med den ide, at hans søns holdkammerater fra Gladsaxe Ishockey Klub kunne stille med et helt hold af ivrige spillere til en kamp for miljøet. Selv det bedste hold skal dog bruge noget fornuftigt udstyr for at toppræstere, og det lykkedes efter dialog med Gladsaxe Kommune at skaffe det helt rigtige. Driftsafdelingen sørgede nemlig for at udlevere sække til affaldet, gribetænger til at erstatte hockeystavene og ikke mindst afhentning af det indsamlede affald bagefter.

Flasker, emballage og meget mere
En lørdag i september lød startfløjten så, og spillerne fra Gladsaxe Ishockey Klub tog sammen med Ben McPherran og deres træner fat. Indsatsen sikrede sække fulde af blandt andet mademballage, flasker, byggemateriale, plast i mange forskellige afskygninger og sågar en vildfaren indkøbsvogn.

- Drengene syntes egentlig, det var sjovere end forventet. Jeg er blevet enig med træneren om, at vi gør det igen en anden dag, lød den positive tilbagemelding fra Ben McPherran til Gladsaxes Miljøafdeling efter indsatsen.

Lån udstyr af Gladsaxes Driftsafdeling
Du kan kontakte Gladsaxe Kommunes Driftsafdeling, hvis du er med i en forening eller en gruppe borgere, som gerne vil samle affald, der ligger smidt på gader eller i vores grønne områder. Skriv en mail til drift@gladsaxe.dk med kontaktoplysninger, en kort beskrivelse af det område, I vil samle affald i og datoen. Så kan I hente udstyret på Turbinevej 12 og aftale med Driftsafdelingen, at de henter det affald, I får samlet op.

I 2020 indgår Gladsaxe Kommune et samarbejde med projektet Ren Natur, hvor lokale foreninger kan tjene sponsorpenge ved at samle affald på udvalgte ruter i kommunen. Ren Natur er et projekt under Hold Danmark Rent.

Gladsaxe Byråd vedtog i 2018 at indarbejde FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling direkte i den nye kommunestrategi, Gladsaxestrategien. For at nå strategiens målsætninger om et bæredygtigt Gladsaxe, er det vigtigt at involvere lokalsamfundet. Dette er et eksempel på, hvordan borgere, foreninger og Gladsaxe Kommune i partnerskab kan være med til at gøre en forskel – i dette tilfælde for vores miljø.

Borger