Gladsaxes borgmester: Ny aftale er mere sort end grøn og en hån mod hovedstaden

Gladsaxes borgmester Trine Græse er vred over regeringens og Dansk Folkepartis nye og ultrasmalle infrastrukturaftale. Hun kalder den mere sort end grøn og en hån mod hovedstaden.

- I de store byer drukner borgerne i trængsel og trafikstøj. Regeringens og Dansk Folkepartis svar er at udvide motorvejene, selvom vi ved, at det blot skaber endnu mere trafik, mens man helt glemmer den kollektive trafik i hovedstaden. Regeringens aftale er en hån mod København og omegnskommuner som Gladsaxe. Man pumper flere biler ind i hovedstaden nordfra, sydfra og fra vest. Og de skal alle sammen igennem Gladsaxe. Det giver mere trængsel og mere støj til skade for de i forvejen hårdt plagede borgere som bor i de tætbefolkede områder. Samtidig vælger man at skrotte den nordlige halvdel af den motorring 5, som ellers skulle sikre, at de biler, som ikke havde ærinde i København, kunne dirigeres udenom de tætbefolkede områder. Regeringen har nu bevist alt det, jeg frygtede, nemlig at den er mere sort end grøn, og at den ikke ønsker at tage reelt ansvar for udviklingen af den samlede hovedstad, konstaterer Trine Græse, som udover at være Gladsaxes borgmester også er medlem af KL's Miljø- og Forsyningsudvalg.