Gladsaxes skoler stiller skarpt på matematik

Matematikkens Dag skal sikre en fælles forståelse af, hvad faget matematik er i Gladsaxes skoler.

Torsdag den 8. august 2019 var festsalen på Gladsaxe 10. klasse og Ungdomsskole fyldt til bristepunktet af matematiklærere, vejledere og faglige ledere fra Gladsaxes skoler, der samledes til Matematikkens Dag. Dagen bliver en årligt tilbagevendende begivenhed med oplæg, workshops, inspiration og masser af ny viden om matematik. I år blev kommunens spritny ”Handleplan for Matematik i Gladsaxes skoler” desuden præsenteret og udleveret til alle medarbejdere og ledere.

Ifølge Gladsaxe Kommunes skolechef Michael Mariendal skal vi arbejde med lige muligheder.

– Vi har nu både en handleplan for læsning og for matematik, som skal sikre en fælles faglig forståelse af, hvad vores opgave er, og hvordan vi lykkes med den i forhold til alle vores elever. Vi ønsker at sikre et højt fagligt niveau, og det kan vi bedst, når vi har en fælles forståelse af opgaven, kan sparre med hinanden og give hinanden feedback.

Ole Hovmand, skoleleder på Vadgård Skole og formand for den arbejdsgruppe, der har udarbejdet handleplanen, er enig:

- Med handleplanen ønsker vi at sikre, at de unge mennesker forlader 9. klasse med gode matematikkompetencer. Desuden skal vi hele tiden blive dygtigere til at bruge teknologier i arbejdet med matematik, da teknologiforståelse er et centralt fokuspunkt i Gladsaxes skoler. Vi er allerede godt i gang rundt om på skolerne, og nu sætter vi blot endnu mere tryk på.

”Handleplan for matematik i Gladsaxes skoler” skal give medarbejdere og ledere et fælles fokus på, hvordan skolerne bedst muligt klæder børn og unge på til at klare sig godt, også efter grundskolen.

- Samfundet forandrer sig hele tiden, og det samme gør de krav, der stilles på videregående uddannelser og på fremtidens arbejdsmarked, hvor man i stigende grad skal kunne håndtere og løse komplekse problemstillinger, siger Ole Hovmand og tilføjer:

- Netop dét forsøger vi at imødekomme i handleplanen.

Der var klapsalver fra salen, da Ole Hovmand præsenterede den arbejdsgruppe, der har udarbejdet "Handleplan for matematik i Gladsaxes Skoler". Medlemmerne er en kombination af medarbejdere fra skoler og forvaltning.

Lektor Mikael Skånstrøm inspirerede i sit underholdende oplæg til nye tanker om at arbejde undersøgende i matematikundervisningen.

Klik her, hvis du vil se Handleplanen for matematik i Gladsaxes skoler