Gladsaxes virksomheder jubler over samarbejdet med jobcentret

Samarbejdet om blandt andet rekruttering af medarbejdere, opkvalificering af praktikanter og generel service fra jobcentret overstiger flere af virksomhedernes forventninger.

Både virksomheder og borgere har nydt godt af virksomhedernes samarbejde med Gladsaxe Kommune.

- Utrolig glad for samarbejdet.

- Altid god og hurtig service.

- Det kører bare.

Der er ikke sparet på de positive tillægsord i virksomhedernes vurdering af Gladsaxes jobcenter. 90 procent af de 73 virksomheder, der har givet jobcentret en anmeldelse, er således ’meget tilfredse’ eller ’tilfredse’.

Det viser resultaterne af en ny tilfredshedsmåling, som Gladsaxe sammen med 13 kommuner og Kommunernes Landsforening har udviklet. Resultaterne skal nu bruges til at styrke samarbejdet med virksomhederne og sikre, at beskæftigelsesområderne i kommunerne rammesættes bedst muligt.

Godt samarbejde får flere i job
Gladsaxes jobcenter tilbyder kommunens virksomheder hjælp på flere områder. Størstedelen af virksomhederne søger råd og vejledning i forhold til ansatte i løntilskud og praktik, og netop det samarbejde har båret frugt for både virksomheder og borgere.

Resultaterne fra undersøgelsen viser, at 93 procent af de 73 virksomheder, der har givet feedback på samarbejdet, har indgået en aftale om praktik eller løntilskud, mens 20 procent har ansat en fast medarbejder som følge af det gode samarbejde.

Selvom virksomhederne har nydt godt af arbejdet, så ser de stadig forbedringer – blandt andet bedre opfølgningen på forløb med færre samarbejdspartnere under forløbene.

Hvorvidt det bliver forbedret, finder virksomhederne og jobcentret svar på i kommende målinger, som udsendes kvartalsvis.