Grøn relancering af Søborg Torv

Torsdag 16. maj blev de mange ønsker om et grønnere Søborg Torv med plads til masser af GladsaxeLiv til virkelighed, da borgmesteren indviede torvet


Der er kommet flere træer, mere græs og siddepladser langs springvandet på Søborg Torv.

Børn, voksne og ældre var mødt op torsdag 16. Maj på Søborg Torv, da borgmester Trine Græse indviede de smukke nye omgivelser, som inden længe vil stå helt frodige og grønne. Her har brolæggere og anlægsgartnere nemlig arbejdet på højtryk for at gøre torvet klar til genindvielsen med mere plads, mere grønt og færre fliser. 

Borgernes byrum 
De foregående år har Gladsaxe testet forskellige midlertidige tiltag af på Søborg Torv. Her har der blandt andet været sandstrand, boldbur, caféborde og grønne planteskærme. Forsøgene hører til visionen GladsaxeLiv, som er blevet til sammen med den berømte byplanarkitekt Jan Gehls dygtige folk, der går ud på at skabe byrum, hvor mennesker trives og holder af at komme. Erfaringerne herfra skaber sammen med input fra to borgerinddragelsesprocesser det inspirationsgrundlag, som nu er blevet virkelighed. 

-Tillykke til os alle sammen med endnu et nyt, grønt åndehul her i Gladsaxe. Jeg glæder mig til at opleve, hvordan borgere og handelsliv indtager pladsen og skaber liv og oplevelser på det nye Søborg Torv, sagde borgmester Trine Græse ved indvielsen. 

Grøn og levende by 
Gladsaxe Byråd vedtog i 2018 Gladsaxestrategien, som med udgangspunkt i FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling danner rammen for, hvordan vi vil udvikle vores by. Et af målene i Gladsaxestrategien er at skabe en grøn og levende by med åndehuller, der indbyder til liv og aktiviteter.  

På det nye Søborg Torv er der derfor nu kommet en legeplads, som henvender sig til de større børn, og hvor bakker med udsåede engblomster giver afstand til trafikken. Og så er det grønne samlet, ligesom springvandet ligger frit i parken, så der bliver muligheder for at trille en fodbold, holde mindre koncerter eller andre aktiviteter i det grønne.  

Der er i det hele taget kommet færre fliser og mere grønt på torvet. Det vil især vise sig, når græs og planter kommer sig efter tørken i april og den kolde maj måned, som har forsinket væksten lidt. 


Borgmester Trine Græse og de fremmødte borgere indviede Søborg Torv i det gode vejr.


Den nye legeplads med klatre- og gyngestativer blev testet. Den bliver endnu grønnere, når græsset vokser frem.


Der er kommet mere græs på torvet, hvor man kan opholde sig under træerne i sommerhalvåret.


Gladsaxe Gardens unge musikanter var med til at kaste glans over åbningsdagen - til glæde for især de små.

Borger