Gymnasieelever talte om bæredygtig fremtid med borgmesteren

Hvorfor går Gladsaxe foran og indarbejder FN's verdensmål for bæredygtig udvikling i selve kommunestrategien? Det talte gymnasieelever, borgmester og Gladsaxes tillidsrepræsentanter om.

Hvorfor er FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling et ansvar, Gladsaxe skal tage på sig? Fordi vi kan, svarede borgmester Trine Græse på Gladsaxe Gymnasium. Her var eleverne med samfundsfag på højniveau inviteret med til en formiddag med debat om verdensmål og Gladsaxestrategien, som Byrådet netop har vedtaget. Eleverne deltog sammen med Gladsaxes tillidsrepræsentanter for at høre mere om, hvorfor verdensmålene er noget, som vedrører os alle.

Bæredygtig udvikling skal forklares
En af de debatlystne elever opfordrede til arrangementet borgmesteren og kommunaldirektøren til, at Gladsaxe gør endnu mere ud af at fortælle, hvad meningen med verdensmålene er.

- Hvorfor min vej er gravet op og det tager en krig at komme i skole? Det er jo fordi, vi i Gladsaxe har et mål om at gøre noget godt for miljøet. Og på den måde gør vi noget godt for os selv og for kloden, som hun sagde.

Eleverne fik en oplevelse af, hvordan man kan puste liv i en ny strategi i en stor organisation gennem dialoger mellem de unge selv, medarbejdere og kommunens politiske og administrative topleder på en almindelig mandag formiddag.

Gladsaxes bæredygtige fremtid
Gladsaxe byråd vedtog onsdag 10. oktober Gladsaxestrategien. Med den har Gladsaxe som den første kommune i Danmark indarbejdet FN's verdensmål for bæredygtig udvikling direkte i sin kommunestrategi og dermed hele måden at arbejde på. Kommunerne er nemlig dem, der er tæt på borgerne og virksomhederne til daglig. Derfor er det os, der kan gøre en forskel.

Læs hele nyheden om vedtagelsen af Gladsaxestrategien her.

Du kan også læse selve strategien og blive klogere på, hvad vi gør i Gladsaxe for at skabe en bæredygtig fremtid.