Hovedstadens Letbane tager synligt skridt

Søndag 14. april klokken 17-21 flyttes en stor, færdigstøbt gangtunnel på 600 ton på plads under skinnerne ved Buddinge Station i Gladsaxe. Det er et af de første store og synlige skridt i anlæggelsen af Hovedstadens Letbane.

Den 30 meter lange og 600 ton tunge gangtunnel venter på at blive flyttet på plads.

Det bliver et af de første store tegn på, at anlæggelsen af Hovedstadens Letbane skrider godt frem, når entreprenøren CG Jensen søndag 14. april løfter og skubber et stort, færdigstøbt tunnelelement på plads under skinnerne ved Buddinge Station i Gladsaxe Kommune.

Køretur med 600 ton
Første prøveløft torsdag 11. april foregik efter planen, og der er derfor grønt lys til at lave det rigtige løft af den store, færdigstøbte betontunnel søndag 14. april mellem klokken 17 og 21. Selve gangtunnelen er ca. 30 meter lang og vejer ca. 600 ton. Det bliver derfor en tung køretur, når tunnelen flyttes på plads ved hjælp af donkrafte med en fart på 10 km/t.

I perioden 12. til 22. april er der døgnarbejde, ligesom togdriften på strækningen er helt stoppet og afløst af togbusser, da der er nødvendigt at fjerne skinnerne, mens gangtunnelen løftes på plads.

Selve projektet med færdiggørelsen af tunnelen afsluttes i slutningen af april og starten af maj. Hovedstadens Letbane forventes at stå helt færdig i 2025 og kører mellem Lyngby og Ishøj.

Læs mere om Hovedstadens Letbane på www.dinletbane.dk og hold dig opdateret om ændringerne i tog- og busdrift på www.dinoffentligetransport.dk

Få seneste nyt direkte på mail
Med Hovedstadens Letbanes Infoservice kan du løbende blive opdateret på nye anlægs- og byggeaktiviteter i forbindelse med anlæggelsen af Hovedstadens Letbane. Du kan selv vælge de kommuner på strækningen, du vil modtage nyheder om aktiviteter i, og du kan til enhver tid framelde dig igen.

Tilmeld dig via www.dinletbane.dk/infoservice