Kunst og pandekager på Københavns Rådhus

En gruppe elever fra Skovbrynet Skole er udvalgt til at udstille deres kunstværker på Købehavns Rådhus.

Forventningens glæde var til at tage og føle på, da en lille gruppe elever fra Skovbrynet Skole onsdag den 20. marts tog til fernisering på Københavns Rådhus. Anledningen var Danmarks største kunstudstilling for unge, ”Ungdommens Vårsalong 2019”, som ni unge fra valgfaget håndværk og design deltog i. I Ungdommens Vårsalong udarbejder unge mellem 13 og 18 år fra alle dele af landet kunstværker inden for et bestemt tema. 350 værker var tilmeldt i år, hvoraf knap 120 værker er valgt ud til udstillingen - heriblandt tre fra Skovbrynet Skole.

Temaet for udstillingen er i år ”Kunstigt”, og det er helt frit, hvordan temaet bruges og tolkes. De tre værker fra Skovbrynet Skole var, som navnene indikerer, vidt forskellige: ”Kagebord”, ”Robotter” og ”Verdens bløder”.

Kunstige kager

Suden Kavechi, Alisha Jamshaid, Esra Kavechi og Mariam Daghim har lavet værket ”Kagebord”.

- Vi har lavet en stor kage og nogle små muffins af pap, gips, trylledej og til sidst akrylmaling, fortæller Esra, og Suden supplerer:

- Vi fik ideen til det kunstige kagebord, fordi rigtig mange madvarer jo indeholder kunstige tilsætningsstoffer, og så passede det godt ind i temaet.

Rådhuspandekagerne godkendt

Daniel Mody, Sigurd Beck, Kenneth Johansen og Cuong Huy Hoang var også med på udstillingen, og deres værk ”Robotter” var ovenikøbet et ud af kun otte kunstværker, der var udvalgt til at blive trykt som postkort.

- Robotter bliver produceret kunstigt og gør kunstige ting, derfor tænkte vi, at det var en god ide til den her udstilling, siger Sigurd Beck, som sammen med resten af gruppen researchede sig frem til, hvordan robotter kan se ud og derefter producerede i alt fire billeder.

- Vi brugte en teknik, der hedder højtryk, hvor vi først tegnede vores robotter, dernæst lagde tegningerne oven på flamingo, kradsede i flamingoen rundt om figurerne og til sidst malede med sort maling, forklarer Kenneth.

- Det var sjovt at være inde på Københavns Rådhus, pandekagerne var gode, og de andre kunstværker på udstillingen var rigtig flotte, siger Sigurd. Han og de tre andre gladsaxedrenge var især stolte af, at det var deres bunke med postkort, der først blev taget til ferniseringen i Rådhushallen.

Verden bløder

Vilma Sofa Dandanell gik desværre glip af ferniseringen, hvor også hendes værk ”Verden bløder” kan ses.

- Vilma fortæller med sit kunstværk, en jordklode, der er løbet rød maling ned over, en både fin og dyster historie om, at verden bløder, fordi vi ikke passer godt nok på den, forklarer Kirstine Larsen, der er lærer på valgfaget håndværk og design. Hun og eleverne har igennem forløbet haft gode snakke om alt fra udvælgelsesprocesser i kunstverdenen til pandekagetraditionen på Københavns Rådhus.

- Og så var det spændende med turen til København, hvor eleverne var i centrum og fik anderkendelse for deres arbejde uden for skolen, siger Kirstine Larsen.


De stolte unge Gladsaxekunstnere foran Københavns Rådhus.


Fra venstre: Esra Kavechi, Mariam Daghim og Suden Kavechi foran deres kunstige kagebord.


Fra venstre: Cuong Huy Hoang, Daniel Mody, Kenneth Johansen og Sigurd Beck foran deres værker ”Robotter”.


Verden bløder, lavet af Vilma Sofa Dandanell.

Borger