Mød en rigtig skorstensfejer på Gladsaxedagen

Har du nogensinde tænkt dig over, hvordan en moderne skorstensfejer ser ud? På Gladsaxedagen kan du få svaret, når Gladsaxes skorstensfejer tropper op i fuld uniform.

For 173 år sidenkunne H. C. Andersen fortælle historien om hyrdinden og skorstensfejeren, der begge var lavet af porcelæn og så noget så yndige ud.

Siden dengang i 1845 har alle børn og barnlige sjæle rundt omkring i verden kunne læse om skorstensfejeren, der med et ansigt så hvidt og rødt som en pige var lige så flot som en ægte prins.

I dagens Danmark er det nok de færreste, der vælger tillægsord som rød-hvide pigekinder, når de skal beskrive, hvordan en skorstensfejer ser ud.

Men hvordan ser en skorstensfejer egentlig ud i dag? Det kan du få at se, når Gladsaxes skorstensfejer Peter Frithioff gæster Gladsaxedagen i fuld flor.

Miljørigtig brug af brændeovne
Peter Frithioff har arbejdet som skorstensfejer i Gladsaxe i 25 år. På de mange år har han samlet en del erfaring, som han sammen med sin lærling deler ud af til Gladsaxedagen.

På dagen vil de blandt andet fortælle, hvordan man bruger sin brændeovn på den mest miljørigtige måde – ikke kun med tanke på jordens klima, men også for indeklimaet i dagligstuen.

Når Gladsaxedagen begynder den 25. august glæder de to skorstensfejere sig også blot til at vise sig frem og sende et signal om, at de stadig findes.

- Der ikke mange, der ser skorstensfejerne mere – udover kunderne selvfølgelig. Så jeg tager høj hat og hele kostumet på. Der er både kost, guldknapper og messingbælte, fortæller Peter Frithioff.

På gladsaxe.dk/gladsaxedagen kan I se og læse mere om mange af de andre aktiviteter, man kan kaste sig ud i på Gladsaxedagen. I kan også tilmelde dig en gratis sms-service ved at sende GLX til 1245.


Mød en rigtig skorstensfejer på Gladsaxedagen.

Borger