Ny aftale sikrer god start for nye og nyuddannede lærere i Gladsaxe

En ny aftale mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Lærerforening skal sikre, at nyuddannede og nyansatte lærere i Gladsaxes folkeskoler får en rigtig god start i deres ansættelse.

Gladsaxe Kommune har netop indgået en aftale med Gladsaxe Lærerforening om et særligt introduktions- og uddannelsesforløb for alle nyuddannede og nyansatte lærere. Dermed får de nye lærere i Gladsaxes folkeskoler særligt gode ramme, så de kommer godt fra start.

- Det er vigtigt for os, at vi tager rigtig god hånd om vores nyuddannede og vores nyansatte lærere. For vi forventer meget af dem, og derfor skal vi også sikre, at de bliver klædt godt på til at løse opgaven lige fra starten af deres ansættelse. Vi har aftalt både store og små tiltag til, hvordan skolerne kan skabe den gode start på lærerlivet i Gladsaxe. Det starter lige fra det første møde, hvor vi arrangerer et velkomstarrangement, så de bliver taget imod af både ledere, tillidsrepræsentanter og kolleger, fortæller Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Mentor og trivselssamtale
Som led i aftalen får alle nyansatte og nyuddannede fremover en mentor og tilbud om en trivselssamtale. Samtidig får de fri om formiddagen, så de har ro og tid til at forberede sig, når de skal på den obligatoriske grunduddannelse om eftermiddagen. Derudover skal skolens ledelse sikre de nye medarbejdere ekstra gode rammer for arbejdet i det første år, hvor opgaverne hænger sammen og er centreret omkring undervisningen.

- På en skole er der mange andre opgaver end undervisning, for eksempel store, tværgående udviklingsopgaver. Vi vil gerne skabe ro om det første år, så de nye lærere får lov til at fordybe sig i folkeskolens allervigtigste opgaver. Og det er undervisningen og samværet med eleverne og samarbejdet med kolleger og forældre, siger Trine Græse.

Første skridt mod den bedste skole
Også formanden for Gladsaxe Lærerforening, Thomas Agerskov, er meget tilfreds med aftalen:

- Jeg er rigtig glad for den dialog, vi har haft med kommunen, og ikke mindst for at vi blevet er enige om at skabe nogle rigtig gode rammer for de nye læreres arbejde. Vi har aftalt, at dette er det første fælles skridt for at realisere vores ambitioner om sammen at skabe den bedste skole for børn og unge og den bedste arbejdsplads for de professionelle, siger Thomas Agerskov.  

Borger