Ombygning og istandsættelse af Buddinge Station

I påskedagene 2018 bliver der lavet forberedende arbejde til en større ombygning af Buddinge Station, så den bliver klar til den kommende letbane.

I påskedagene fra mandag 26. marts til mandag 2. april 2018 er der togbusser i stedet for S-tog mellem Dyssegård og Buddinge/Stengården. Ændringerne skyldes, at Buddinge Station bliver ombygget, så den er klar til den kommende letbane langs Ring 3, som standser ved stationen.

Istandsættelse og klar til letbane
Buddinge Station skal have en generel istandsættelse, og den bliver samtidig ombygget for at blive klar til den kommende letbane fra Lyngby til Ishøj, som kommer til at køre langs Ring 3 og stopper ved Buddinge Station i det, der nu er midterrabatten. For at gøre plads til letbanen, så bliver en del af forhallen inddraget til fortov og cykelsti. Forhallen bliver i stedet et åbent område, og butikkerne får nye facader lidt længere inde.

Under letbaneprojektet bliver der opført en gangbro i perronniveau fra standsningsstedet, hen over vejbanen og til det, der nu er en tagflade bag trappehuset. I tilknytning til 7-Elevens butiksfacade mod syd, bliver den eksisterende karnapbygning desuden ombygget og udvidet.

Hele projektet med ombygning og istandsættelse af stationen varer fra marts til september 2018. Når både ombygning og istandsættelse bliver lavet samtidig, så er det blandt også for at sikre, at stationen får et flot og sammenhængende arkitektonisk udtryk.

Borger