Partnerskaber er en nøgle til vækst - også for Alfa Laval

”Don’t go alone” var budskabet fra Alfa Laval på erhvervskonferencen. Jan Ackalin brugte dagen til at invitere til partnerskaber med virksomheder, som kan tilføre ny viden og innovation til Søborg-virksomheden. Han er klar til hurtig handling og inviterer til møde den 12. december.


Jan Ackalin fra Alfa Laval i Søborg

Alfa Laval er en verdensledende producent af varmevekslere, separatorer og andet industrielt udstyr.

Da virksomheden lagde hus til Gladsaxe Erhvervskonference 2018 fortalte connectivitymanager Jan Ackalin om Alfa Lavals vision om at søge mulighederne ”Beyond the steel” for at finde fremtidens forretningsområder.

Gå ikke alene
Hvorfor er det vigtigt at tænke i partnerskaber?

Ifølge Jan Ackalin står Alfa Laval overfor en rejse ind i et ukendt landskab af nye muligheder. Digitalisering, sensorteknologi og anvendelsen af big data står for ham som en skov af potentielle forretningsmuligheder for den globale virksomhed. Men det kræver ny viden og nye kompetencer, som han tror bedst hentes i partnerskaber med små, agile virksomheder.  

- I Alfa Laval er vi ekstremt dygtige til at producere fysiske produkter. Hvordan kan vi tappe ind i fremtidens forretningsområder, hvis vi ikke forstår de muligheder, der ligger? Det kræver, at vi ikke går alene ind i det nye landskab – men derimod følges med andre, som ved noget andet, lyder det fra Jan Ackalin.

Hans pointe og gode råd til virksomheder, der står overfor samme rejse, er: Don’t go alone. Det giver mening at gå sammen, dele risikoen og tilsvarende gevinst.

Vil skabe kraftcenter i Søborg
Ledelsens vision er at skabe et high opportunity center i Søborg – et kraftcenter for partnerskaber.

- Vi har ledige kontorlokaler og snart også produktionslokaler, hvor der kan arbejdes med test og udvikling i samarbejde med vores dygtige ingeniører på de områder, hvor vi ser synergier, siger direktør Per Lund Hansen.

På erhvervskonferencen sendte de en direkte invitation til deltagerne om at være med på rejse. Og mange bød positivt ind med kompetencer i forhold til it, innovation, rekruttering, animation.

Jan Ackalin er åben for mange typer partnerskaber.

- Vi håber at se mange til vores partnerskabs-kaffe d. 12. december kl.14. Måske kan vi rejse sammen? Eller du kan finde en anden rejsepartner. Huset er i hvert fald åbent, siger han.

Erhvervsudviklingschef bakker op
Freja Ludvigsen, Gladsaxe Kommunes erhvervsudviklingschef, er begejstret for, at Alfa Laval ser potentialet i at samarbejde med små virksomheder, der kan tilføre ny viden.

- Det er en global tendens, at store virksomheder åbner op for at få ny energi og innovation ind. Vi bakker op om Alfa Lavals vision og bidrager med sparring og kontakt til virksomheder og vidensinstitutioner, siger hun.

Vil du med den 12. december kl. 14-16.00? Send en mail til Jan Ackalin med et par linier, der kort beskriver, hvilken type samarbejde I søger, jan.ackalin@alfalaval.com.


Alfa Lavals direktør Per Lund Hansen holdt oplæg på erhvervskonferencen

Borger