Se et vandværk på Vandets Dag

På FN's internationale temadag for vand 22. marts kan du komme til rundvisning på Bagsværd Vandværk.

Fredag 22. marts er det FN's internationale temadag for vand - Vandets Dag. Det fejrer Gladsaxes forsyningsselskab Novafos med rundvisninger på tre vandværker i forsyningsselskabets område, blandt andet på Bagsværd Vandværk i Gladsaxe.

Fra grundvandet til glasset
For de fleste danskere er det en selvfølge, at der kommer rent vand ud af hanen – og at der er rigeligt af det, når vi skal i bad, lave mad eller er tørstige. Men hvor kommer vandet fra, og hvad sker der, fra vi pumper vandet op af undergrunden, til det kommer ud af din vandhane? Det giver Novafos dig svaret på fredag 22. marts 2019, hvor du kan komme på en guidet rundvisning på tre af Novafos’ vandværker.

”I Danmark får vi vores drikkevand fra grundvand. Det gør det til noget helt særligt, fordi grundvandet kun behøver en simpel behandling på vandværkerne, før vi kan drikke det. Vandets dag minder os om, at vand er en dyrebar ressource, vi skal værne om”, siger vandchef i Novafos, Bo Lindhardt.

Rundvisning tre steder
Novafos har i alt 17 vandværker. Tre af dem åbner dørene fredag 22. marts klokken 16.30-17.30, hvor der er guidet rundvisning. Der er plads til 35 personer på hver rundvisning.

Tilmeld dig en rundvisning på et af nedenstående vandværker via www.novafos.dk/vandetsdag

  • Bagsværd Vandværk, Bindeleddet 33, 2880 Bagsværd
  • Ådalens Vandværk, Kilde Alle 9, 3600 Frederikssund
  • Sjælsø Vandværk, Ravnsnæsvej 231 B, 2970 Hørsholm

 

Om Novafos
Novafos er vand- og spildevandsselskab i Allerød, Ballerup, Egedal, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Hørsholm og Rudersdal Kommuner. Vi sørger for, at der er rent vand i hanen hos vores forbrugere, og at spildevand og regnvand ledes væk og renses.

  • 425.000 forbrugere får enten vand fra Novafos eller fra private vandværker
  • Vi har 17 vandværker og producerer 18 mio. m3 drikkevand om året
  • Vi har 1.700 km vandledninger

Borger