Søens Dag 2019

Kom til Søens Dag søndag 8. september kl. 13-17. Oplev trommeslageren Kalle fra Ramasjang og og Mek Pek i et skønt musikalsk show.kl. 15.

Igen i år er der masser af sjove familie-oplevelser i en af Gladsaxes dejligste naturområder - Radiomarken ved Bagsværd Sø.

Tag med på Naturudfordringen
De frivillige fra Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe inviterer på naturudfordringen, hvor du kan teste din viden om naturen, lave kreative naturting og vinde en flot præmie. Måske kan du fange i søen eller en fugl i flugt med den store kikkert?

Lån en kano og mærk på fiskene
Natur- og Sejlklubben låner kanoer ud, så du kan tage ud og nyde naturen fra vandsiden. Der vil være redningsveste i alle størrelser. Tilbage på landjorden kan du høre de professionelle fiskeguider og Gladsaxes Grønne Guide Jesper Larsen fortælle om plante- og dyrelivet i og omkring søen. De har trukket våd i søen, så du kan både se og røre ved nogle af søens forskellige fisk, og så vil de dissekere fisken, så vi kan se, hvordan den ser ud inden i.

Bliv klogere på naturfotografering
Mød fotografen og naturvejlederen Mikkel Østergaard, der giver fif og tricks til, hvordan du tager de flotteste naturfotos.

Har du prøvet at mede-fiske?
Det er dejligt afslappende at fiske med fiskestang - og vældig spændende, når man får bid. Søborg Sportsfiskerklub hjælper dig med, hvordan du skal gøre.

Får i Radiomarken
Vær med, når fårene bliver klippet og vejet, og hør om, hvad man bruger får til og hvorfor lige i Radiomarken...?

Sving en le
Har du prøvet at slå med le? Hvis ikke, har du chancen nu. Du får kyndig vejledning af vores natur-vejledere på stedet. Du kan også blive klogere på, hvorfor det er en god idé at pleje vores naturområder med dette gamle landbrugsredskab. 

Musik kl. 15.00
Oplev trommeslageren Kalle fra Ramasjang sammen emd Mek Pek fra de gamle Åh Abe shows. De to til sammen skal nok skabe masser musik og sang, som vi alle sammen kan synge med til.

Kalle og Mek Pek kommer på Søens Dag

Mal dit eget mel og bag vikingekiks over bål
I løbet af dagen vil vi have bål, og hjælpe jer med at bage jeres egne vikingekiks

Bag en vikingekiks

Ung i Gladsaxe kommer med deres nye bus og bager pandekager til os. Økologisk kaffe kan købes ved kaffescooteren, .

P-plads og mødested
Søens Dag foregår ved Natur- og Sejlklubben på Valdemar Poulsensvej, 2880 Bagsværd. Det er ikke muligt at parkere helt nede ved søen, men der kan parkeres ved seniorcenter Møllegården, hvorfra der er fem minutters gang til Natur- og Sejlklubben. Ellers tag cyklen og parkér helt nede ved søen.

Se årets Søens Dag plakat

Vi glæder os til at se jer!

 

Borger