Spanske teaterelever indtog byrådssalen

Fredag eftermiddag tog borgmester Trine Græse imod 24 teaterelever fra Skovbrynet Teaterskoles venskabsklasse Lucena i Spanien.

De spanske elever sang sange for borgmester Trine Græse.

Det flød med spanske gloser på rådhuset fredag eftermiddag, da unge teaterelever fra Andalusien fik lov at se byrådssalen og trykke borgmester Trine Græse i hånden under deres besøg i Danmark.

De teaterglade folkeskole- og gymnasieelever er på rundrejse i Gladsaxe og omegn i forbindelse med deres besøg på Skovbrynet Teaterskole, hvor de skal fremvise tre forestillinger for de danske elever.

I 17 år har Skovbrynet Teaterskole og den spanske teaterskole Lucena haft et tæt samarbejde, hvor eleverne skiftes til at pakke kufferterne og besøge hinandens lande og vise, se og snakke teater.

- Besøgene er et kulturudvekslingsprojekt, som ikke kun giver eleverne store sproglige forspring. For når man repræsenterer sin egen kultur i et fremmed land, så bliver man også selv mere bevidst om sin egen kultur, fortæller Pia Bornemann, der er en af lederne af Skovbrynet Teaterskole.

De spanske elever fik en hoptimist i gave af borgmesteren.

Et tæt kulturelt venskab
Skovbrynet Teaterskole er en del af Skovbrynet Skole, som i 2015 fik en international profil. Det betyder, at skolen blandt andet skal styrke elevernes interkulturelle og sproglige kompetencer.

De egenskaber kan de 15 til 18-årige eleverne ikke undgå at fortsærke, når de bor hos hinandens familier under besøgene – særligt når de spanske familier ikke altid mestrer det engelske sprog.

Det lagde borgmester Trine Græse også vægt på i sin tale til de spanske gæster, der til slut fik en hoptimist og en Gladsaxenål med Gladsaxe Kommunes byvåben i gave.

- Jeg håber, at gaverne vil minde jer om en uforglemmelig uge i Gladsaxe. Og når I drager hjem til Spanien på mandag, så skal vi ikke kun sige ’Adios, amigos’, men også ’Hasta luego’, for I forsætter det fantastiske samarbejde. Så vi ses igen, sluttede Trine Græse.

linket her kan I se en video af de spanske gæsters besøg i byråddet.