Trine og chokoladefabrikken

Chokolade-iværksætteren Mark Hermann inviterede borgmesteren på besøg i sin fabrik på Rosenkæret i Søborg og fik en god snak om vækst og verdensmål.

- Vores virksomhed er tænkt bæredygtig fra starten, for vi er kompromisløse med de råvarer, vi bruger til at lave kager og chokolade af. Vi går op i at producere økologisk, bæredygtigt og med ordentlige forhold for kakaobønderne. Alle led i værdikæden er økologiske undtaget de sprayfarver, som chokoladerne coates med, og som er vores signatur, fortalte konditor Mark Hermann, da borgmester Trine Græse kom på virksomhedsbesøg.

- Jeg oplever også, at flere kunder hellere vil have lidt, men godt, sagde hun, mens hun nød en smagsprøve af de smukke, håndlavede chokolader, som Mark Hermann primært sælger til toprestauranter i København. De har dog også åbent for dørsalg på Rosenkæret 15.

Vi kan blive bedre til at fortælle historierne
Samtalen kom hurtigt til at handle om noget, der optager borgmesteren, nemlig hvordan flere virksomheder kan bruge bæredygtighed på vejen til nye kunder og markeder – samtidig med at de gør en forskel for miljø og mennesker.

Mark og hans partner Kathrine Thrane fik en god snak om de 17 kulørte mål, der er vedtaget globalt, men som både kommuner, virksomheder og borgere kan være med til at løfte lokalt.

- Vi er allerede nu optaget af mindst 10 af de 17 verdensmål. Vi er nok bare ikke gode nok til at fortælle de gode historier til vores kunder, så de kan se, at det gør en forskel. For eksempel er indpakningen til vores chokoladebar til varm chokolade lavet af bionedbrydelig folie og kan smides i bioaffald, men det fremgår ikke af pakken endnu, sagde Mark Hermann.

Han kom også i tanke om, at virksomheden kan gøre mere for at sortere deres affald og på den måde bidrage til mere bæredygtigt forbrug og produktion (mål 12). Erhvervsudviklingschef Freja Ludvigsen tilbød derfor et gratis resursetjek, hvor kommunens miljøtilsyn og en ekstern konsulent besøger virksomheden og vejleder i forhold til at sortere affaldet bedre og sikre mere genanvendelse i fraktioner.

Mød Mark Hermann
Vil du møde Mark Hermann og høre mere om hans passion for bæredygtig produktion? Gladsaxe Kommunes virksomhedsnetværk, KlimaKlar, inviterer på ekskursion til det bæredygtige trykkeri KLS PurePrint i Hvidovre den 19. marts, hvor Mark Hermann fortæller sin historie og inspirerer andre virksomheder til at tænke i bæredygtig produktion. Kontakt miljøkonsulent Bibbi Walsh på BIBWAL@gladsaxe.dk for program og tilmelding.