Bolig, beliggenhed og indretning

Cathrinegården er et forholdsvist nyt atriumbyggeri, som blev taget i brug i 2008. Cathrinegården er et almennyttigt boligbyggeri, som rummer 23 moderne lejligheder. Cathrinegården ligger i et grønt område på Taxvej 27 i Bagsværd. Vi er nabo til den kendte Bagsværd Kirke, som er tegnet af Jørn Utzon. Botilbuddet ligger i gåafstand til Bagsværd by. Der er let adgang til både bus- og togforbindelser til Kgs. Lyngby og København. Alle har adgang til gratis trådløst netværk på hele Cathrinegården.

Til alle lejligheder hører et kælderrum. I gårdhaven i midten af byggeriet ligger tre basehuse og et stort fælles beboerhus, som kan rumme 60 personer. Desuden har alle adgang til en lille fælles tv-stue, som enkelte dage om året også rummer funktionen ”gæstebolig” og aflastningsbolig. Alle borgere har mulighed for at være medlem af klub OASEN - beliggende i kælderen af administrations-bygningen.

Egen bolig efter almenboligloven

Borgere, som tilbydes bolig i botilbud efter almenboliglovens §105 er ”almindelige” lejere. Lejeforholdet reguleres ved en lejekontrakt og man betaler husleje i henhold til lejekontrakten (jf. priser og servicepakker). Husleje i boliger efter almenboligloven fastsættes som balanceleje, dvs. at der skal være balance mellem afdelingens indtægter og udgifter. Reglerne er fastsat i lov om almene boliger og lov om leje af almene boliger.

Der kan ansøges om boligstøtte, jf. lov om individuel boligstøtte § 1.

Mennesker med handicap, der visiteres til en særlig bolig (fx almen ældrebolig med støtte efter servicelovens § 85), har i visse situationer mulighed for at modtage forhøjet boligstøtte, jf. boligstøttelovens § 14, stk. 6. Bestemmelsen er gældende for personer, som på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, har behov for en særlig bolig, men som ikke er i stand til at betale huslejen i den særlige bolig.

Boligselskabet FSB er administrator af boligerne på Cathrinegården, Taxvej 27. De står for boligopkrævninger, vand og elaflæsning mv.

Der er fælles gårdhave/have, som frit kan benyttes (også sammen med gæster). Til hver lejlighed er der en terrasse, som man selv skal sørge for vedligeholdelse af. Indimellem sker det at gartnerne sørger for klip af hæk mv. eller en borger i nyttejob, arbejdsprøvning eller lignende gør det. Men det påhviler den enkelte selv at stå for det (betale, hvis man selv eller familien ikke kan hjælpe).

Boligen

Hver borger har deres egen lejlighed på 38 kvadratmeter. Hver lejlighed har en entré, et tekøkken og et badeværelse. Lejlighedens stue er en kombination af stue og soveværelse. På badeværelserne er der forberedt til en vaskesøjle. Alle borgere har valgt at have egen vaskemaskine og tørretumbler. Enkelte benytter på ugebasis Cathrinegårdens vaskeri mod betaling. Hver lejlighed har udgang til en lille terrasse.

Rygning

Borgerne må ryge i deres egen bolig eller udenfor, væk fra indgange til fællesarealer. Gæster må ryge i borgernes bolig, hvis borgerne giver dem lov, men vi opfordrer alle til at ryge udenfor. Borgerne må ikke ryge i boligen, når personalet er tilstede for at hjælpe og 10 min. før hjælp gives skal der derfor luftes godt ud. 

Alle fællesrummene er røgfri og personalet må ikke ryge i arbejdstiden og på matriklen.

Cathrinegården