Byggeprojektet er skudt i gang

Borgmester Trine Græse (A) lavede onsdag den 7. marts 2018 det første hul i nedrivningen af Kellersvej 10, der står foran en ny epoke med 78 nye boliger med fællesområder og udearealer.

Borgmesteren startede stort byggeprojekt på Kellersvej

- Nu vil jeg prøve, om jeg kan slå et hul i muren her på Kellersvej 10, sagde borgmester Trine Græse onsdag eftermiddag foran de mange fremmødte beboer.
Og et hul kom der. Med en massiv guldhammer, der krævede fire hænder at holde oppe, begyndte hun nedrivningen af boligområdet for borgere med handicap og udviklingshæmning på Kellersvej, der efter tre års tilløb med arkitektkonkurrencer nu står foran en kæmpe omvæltning.

- Vi tager hul på et epokegørende byggeprojekt. Vi vil skabe helt nye og moderne boliger og åbne os for verden udenfor, så alle dem, der bor og færdes i området omkring os, kan få lejlighed til møde os som en naturlig del af den hverdag, vi lever her på Kellersvej, fortalte Trine Græse i sin tale.

Nye plejeboliger og botræningsboliger på Kellersvej

Byggeprojektet drejer sig om opførelsen af 78 almene plejeboliger, 18-20 kommunale botræningsboliger i nuværende bygninger og renovering af flere ældre bygninger til fælles boligareal, servicearealer, aktivitets- og samværstilbud og personalefaciliteter.

Boliger i hestesko

Kellersvej 10 er den første bygning, som skal rives ned for at gøre plads til de nye boliger på Kellersvej. De nye boliger udformes som gårdhavehuse, som skal placeres rundt om flere ældre bygninger, der skal bevares.

Gårdhavehusene bygges sammen i seks forskellige bo-grupper med 13 almene boliger i hver. Boligerne opstilles i en hestesko med en yderside med egen indgang udadtil og fællesarealer og personalefaciliteter placeret ind mod midten af hesteskoen.

De nye boliger skal stå færdig 2021

Opførelsen af de nye boliger på Kellersvej er tidssat til at stå færdige i 2021. Indtil da er beboerne fra Kellersvej 10 genhuset i 48 nye genhusningsboliger, som er stillet op midt på plænen på Kellersvej. I alt er det samlede byggeri budgetteret til 270 millioner kroner.

Fremtidens boliger og liv på Kellersvej