Vaske-tørre toilet

Et toilet der har indbygget vaske- og tørrefunktion. Det kan vaske for eller bag med forskellige strålestyrker og tørre med tempereret luft. Betjeningen foregår med en trådløs fjernbetjening.

Formålet

At give borgere øget selvværd ved at kunne klare et toiletbesøg på egen hånd. Derudover at aflaste personalet på seniorcentrene, da hjælp til toiletbesøg kan kræve ubekvemme arbejdsstillinger.

Målgruppe

Yngre og ældre med nedsat bevægelse i ryg, skuldre, arme, fingre, som har brug for personhjælp til toiletbesøg på kommunens seniorcentre. Det har vist sig, at brugen af toilettet også kan forebygge urinvejsinfektioner.

Status

Der er installeret to vaske-tørre toiletter på rehabiliteringspladserne samt to til besøgende på Træningscenter Gladsaxe, et på Gladsaxe Rådhus samt et på Gladsaxe Hovedbibliotek i kælderen.

På kommunens seniorcentre er der nær cafeerne installeret et vaske-tørre toilet, som borgere og pårørende kan afprøve for at se, om det kunne være til gavn. Beboere på seniorcentrene, som vil have glæde af et vaske-tørre toilet, kan indstilles til et i egen bolig.


Leverandør

Kommunen har opsat forskellige toiletmodeller på offentlige toiletter. Det drejer sig om modellerne Coway, Aspen Bidet XL fra firmaet Honoré Care ApS og Geberit AquaClean 5000/8000plus fra firmaet SmartHome. Sidstnævnte toilet er det, som du kan se herover. Kommunen har været i udbud i 2016, hvor modellen Coway vandt. Alternativ leverandør er fx BilligVVS.

Selvbetjening

Betjen dig selv på nettet

Kontakt

Velfærdsteknologi

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
ssfvelfaerd@gladsaxe.dk
gladsaxe.dk/velfaerdsteknologi

Hjælpemidler