Nødkald og elektronisk lås

Nødkald og elektronisk lås er til borgere som har en høj risiko for fald, og efterfølgende ikke har mulighed for selv at tilkalde hjælp.

Hvad er et nødkald?

Et nødkald består af et nødkaldeapparat og en minisender, der kan hænge om halsen eller sidde i et armbånd. Nødkald besvares af kommunens personale hurtigst muligt.

Nødkald visiteres hvis du er i risiko for at falde

Nødkald kan bevilges til borgere, som har høj risiko for fald eller har haft gentagne faldepisoder og som ikke selv kan rejse sig efter et fald. Nødkald bevilges altid på baggrund af en konkret og individuel vurdering af borgerens funktionsniveau og behov. Herunder vurderes det blandt andet, om borgeren vil kunne tilkalde relevant hjælp på anden vis, f. eks ved at benytte mobiltelefon.

Har borgeren nødkald, skal der altid opsættes elektronisk lås.

Hvad er en elektronisk lås?

En elektronisk lås er en låseenhed, som monteres indvendigt på hoveddøren og evt. med en enhed monteret i døren til en trappeopgang. Det er ikke muligt at se udefra, at der er monteret en elektronisk lås.

Hvem kan få adgang til den elektroniske lås?

Det er hjemmeplejen, som giver personale adgang til at kunne aktivere den elektroniske lås. Personalet kan låse op ved hjælp af deres gladsaxe mobiltelefon.

Læs 10 spørgsmål og svar om elektronisk lås her.

Visitationen skal kontaktes for ansøgning til nødkald og elektronisk lås.

Kontakt

Visitationen - Hjælp til seniorer

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
Telefon: 39 57 55 53
Send digital post

Åbningstider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Telefontider

Mandag-Fredag: 9.00-14.00

Hvis du skal have hjemmehjælp