Her kan du få IT-hjælp

Har du brug for at få IT-råd og vejledning, så få hjælp af de frivillige IT-hjælpere i kommunen.

Gladsaxe Kommunes frivillige it-hjælpere tilbyder IT-hjælp.

De frivillige hjælpere vejleder borgere i at betjene en computer og hjælper med at løse IT-problemer. Du kan f.eks. få hjælp til at oprette Nem-ID, netbank, digital post, kontakt til det offentlige, søge på nettet, oprette og sende e-mails, vedhæfte filer, printe ud og vejledning i selvbetjeningsmuligheder på nettet, herunder gladsaxe.dk mv.

Hvordan gør jeg?

Du skal blot møde op i træffetiden og forelægge dit spørgemål for IT-hjælperen, så vil de forsøge at hjælpe dig med dit problem. Nogle af IT-hjælperne har telefonisk træffetid, så du kan ringe til dem og enten få sagen løst over telefonen eller, hvis det er nødvendigt, aftale et møde i nærmeste fremtid.

Har du en bærbar pc, så medbring den endelig. Har du ingen bærbar pc, så vil IT-hjælperen have en pc, som kan anvendes under vejledningen, hvis det er nødvendigt.   

Gladsaxe Kommunes frivillige it-hjælper Ove Johanneson sidder klar til at hjælpe dig på telefon: 24 52 41 90 på alle hverdage mellem kl. 10-12. 

Du kan for eksempel få hjælp til at oprette NemID, gå på netbank, åbne din digitale post, ordne din kontakt til det offentlige (kommunen, SKAT, borger.dk m.m.), bestille Rejsekortet (husk NemID, VISA/Dankort og din email-adresse), søge på nettet, åbne og vedhæfte filer, printe ud samt få vejledning i selvbetjeningsmuligheder på nettet (elregning, telefonabonnement m.m.).
Endvidere yder Ove starthjælp til billedbehandling og slægtsforskning.
Kan dit spørgsmål ikke løses over telefonen, kan du aftale at mødes med Ove på Gladsaxe Hovedbibliotek.

PC-mødestedet - pc-hjælp for seniorer og førtidspensionister

•    Har du problemer med din pc, tablet, iPad eller smartphone?
•    Er der noget, der driller?
•    Behøver du hjælp til en opgave?

Træffetid

Onsdage fra kl. 13-16 (ikke helligdage, lukket i juli måned).

Adresse

Høje Gladsaxe Torv 2 G, 2860 Søborg (bag Høje Gladsaxe Centret, under biblioteket) Kontakt Poul Søgaard på telefon: 22 26 27 04 eller e-mail: poulksoegaard@gmail.com og hør mere om tilbuddet. Der er plads til 15 deltagere på én gang.

Kom som du er og få hjælp fra flere dygtige frivillige. Det er gratis og kræver ikke noget medlemskab. Medbring bare din bærbare pc. Du kan også benytte stedets stationære pc’er. Der er trådløst og kablet Internet. Vi har også socialt samvær med en kaffepause.

Har du brug for råd eller en hjælpende hånd til din Mac. Eller står du med en nyindkøbt iPhone eller iPad og savner viden om, hvordan du kan bruge den optimalt? Så kan du få hjælp hos Gladsaxe Kommunes frivillige it-hjælper Gunner Juul-Nyholm, der sidder klar til at hjælpe dig på telefon: 40 13 00 44 på hverdage i dagtimerne.

Kan dit spørgsmål ikke løses over telefonen, kan du aftale at mødes Gunner på Gladsaxe Hovedbibliotek.

Har du problemer med din PC, internettet, tablets, iPhone, iPad, smartphone, netbank eller NemID? Så stårældre Sagens IT-frivillige klar til at hjælpe dig på Hovedbiblioteket og i Bibliografen.
IT-Caféen foregår i Biblioteksrummet, så du kan bare møde op.

Du kan få hjælp til:

  • Internet, email og informationssøgning på internettet og meget andet.
  • Oprettelse af online selvbetjening af dit rejsekort.
  • NemID, offentlig selvbetjening og netbank.
  • Digital post fradet offentlige.
  • Sikkerhed på din computer.
  • iPhone, smartphone, tablet eller iPad.
  • At finde rundt i markedet, hvis du skal købe ny computer, så du ikke bahøver at sætte din lid til sælgeren i butikken.
  • At komme i gang med din nye computer.
  • At finde de rigtige kurser, der passer til dit niveau.

Medbring gerne egen bærebare PC eller tablet. Ældre Sagen og biblioteket stiller dog også nogle til rådighed.

Træffetid på Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg

Mandage kl. 10.30 - 13.00

Træffetid i Bibliografen, Bagsværd Hovedgade 116, 2880 Bagsværd

Torsdage kl. 10.30-13.00

Nethood er en åben it-café, hvor du kan få hjælp til dine it-problemer, for eksempel NemID, e-mail, Facebook, at scanne billeder, låne E-bøger, vedhæfte filer, printe og scanne  med mere. Bedbring gerne din egen bærebare PC.

Træffetid

Onsdage og torsdage kl. 13.00-15.30 Mere information på telefon: 39 57 64 50.
Høje Gladsaxe Torv 2A i, 2860 Søborg

Har du brug for IT-hjælp - for eksempel oprettelse af digital postkasse, NemID, email, E-bøger, kontakt til det offentlige, så besøg vores åbne IT-café, hvor du kan få råd og vejledning af dygtige frivillige.

Ingen tilmelding - du møder bare op. Og der er altid kaffe på kanden.

Træffetid

Tirsdag kl. 16-17.30

Har du brug for IT-hjælp - for eksempel til oprettelse af digital postkasse, NemID, email, E-bøger, kontakt til det offentlige, så kontakt vores åbne IT-café, hvor du kan få åd og vejledning af dygtige frivillige.

Træffetid

Onsdag kl. 13-15
Ingen tilmeldign - du møder bare op.

FO-Gladsaxe it-guider giver assistance til dig, der sidder derhjemme og har brug for et lille skub til at komme i gang med og blive tryg ved computeren. 

Træffetid 

Efter telefonisk aftale. I kan mødes på biblioteket, i en datastue eller hjemme hos dig i dit hjem.

Kontaktperson 

Inge Lindqvist, FO-Gladsaxe på telefon: 44 44 11 17, tirsdage og fredage kl. 10 - 13.

It-guiden er frivillig og har gennemgået et kursus hos Frit Oplysningsforbund Gladsaxe og bærer tydelig billedlegitimation fra FO-Gladsaxe. It-guiden kan hjælpe dig med it-mæssige udfordringer som f.eks. NemID, selvbetjening og lignende. It-guiden laver ikke reparationer.

Kontakt

Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
ssf@gladsaxe.dk

Kontaktperson

Ældrekonsulent
Ea Lykke Elsborg
sofeel@gladsaxe.dk
Telefon: 39 57 55 43

Hjælp til seniorer