Danmarksture 2019

I 2019 arrangerer vi igen seks Danmarksture. For at kunne deltage, skal du være pensionist og bosiddende i kommunen samt være selvhjulpen, dvs. at du skal kunne klare dig selv, gå mindre ture, måske på toppede brosten eller i naturen, gå på trapper og sørge for din egen bagage. Det er en god ide at medbringe praktisk fodtøj.

Hvad for jeg for pengene?

Bussen kører os fra Gladsaxe Rådhuspassage og rundt hele ugen, for så at returnerer os til Rådhuspassagen. Med i prisen er hotelophold, alle måltider, indgange til museer og i mange tilfælde med guidet rundvisning. I bussen er to erfarne turledere, og et hold af glade seniorer fra Gladsaxe Kommune, så der er lagt op til hyggeligt samvær og nye venner.

Pris

Hver tur koster 4.700 kr. pr. person i dobbeltværelse og 5.300 kr. for et enkeltværelse. Hvis du får plads, får du tilsendt en faktura via brev, PBS eller Digital Post.

Pris for ægtefælle, der ikke modtager pension, efterløn eller selvpensionering, er 8.623 kr. 
Deltagerne modtager program samt opkrævning for rejsen.

Tilmelding

Tilmeldingsfristen er 1. april 2019.

Du vil modtage besked om du har fået plads eller ej på turen senest 15. april 2019.

Tilmelding fra 2. januar 2019 kan ske på to måder:

  1. Hent et tilmeldingsskema i Borgereolen i Borgerservice venteareal.
  2. Du kan også tilmelde dig rejsen elektronisk her på siden. 

Har du ikke fået plads, kommer du automatisk på venteliste. 

Hvor går turene hen?

 

Hvornår

Mandag 17. juni til fredag 21. juni 2019

Med mellemrum er det sundt at opleve det store hav – roligt og glitrende eller voldsomt og mægtigt!

Hvor skal vi bo og spise

I år bor og spiser vi morgen og aften på hotel i Esbjerg.

Hvad skal vi se

Vi besøger Fiskeri- og Søfartsmuseet, og vi får busrundvisning i byen og på Danmarks store offshore havn, hvor vi kan få et indtryk af arbejdet med at etablere og vedligeholde de kæmpestore boreplatforme og vindmøller. Endvidere ser vi Esbjergs vartegn ”Mennesket ved havet”, Hjerting Kirke og Ho Bugt.

Modsat den unge driftige by Esbjerg besøger vi det måske ældste danske bysamfund: Ribe med guidet byvandring, domkirkebesøg og Vadehavscentret. 

Endvidere besøger vi Søby Brunkulsmuseum, som er ukendt for mange, men mange kan stadig huske lugten af brunkul. Brunkulsopgravningen havde sin en storhedstid under 1. og 2. Verdenskrig. Som i det Vilde Vesten opstod der ukontrollerede barakbyer omkring ”det brune guld” præget af hurtige penge, hårdt fysisk arbejde, hasardspil og selvjustits.

Turens program er spændende og varieret, men der vil også være mulighed for gåture på egen hånd.

På udturen besøger vi Ladby Vikingecenter på Fyn og på hjemturen spiser vi frokost på havnen i Bogense.

Her kan du læse programmet for Vesterhavsturen

Hvornår

Mandag 5. august til fredag 9. august 2019

Hvad skal vi se

På vej mod Agerskov Kro får vi frokost og guidet rundvisning i Christiansfelt. Godt installeret på kroen, er vi parat til at nyde det Sønderjyske. Vi skal sejle på Haderslev Fjord, og vi skal opleve det historiske Dybbøl, vi skal på teglværk i Broager, til Møgeltønder og Højer Sluse. I Tønder bliver der tid på egen hånd. Festmiddagen torsdag aften bliver tilsat Sønderjysk humor. Fredag er det tid til at forlade Agerskov Kro, på vejen skal vi dog lige over Sønderjyllands højeste punkt før vi sejler mod Fyn og herfra kører til Gladsaxe.

Program for turen

Du kan downloade programmet for turen her.

Hvornår

Mandag 26. august til fredag 30. august 2019

Hvad skal vi se

Med udgangspunkt i Hotel Søpark i Åbybro besøger vi Store Vildmose og hører om kartoffeleventyret. Vi skal dyppe tæerne i Vesterhavet, får beretningen om Stygge Krumpen og hans levned på Børglum Kloster samt Vorgård Slot med antikviteter fra napoleonstidens Frankrig. Skagen oplever vi på en byrundtur og med tid på egen hånd. Sandormen bringer os ud på Grenen - Danmarks nordligste punkt. Turen bliver krydret med godt samvær og tid til quiz om aftenen.

Her kan du læse programmet for Toppen af Jylland

Hvornår

Mandag 26. august til fredag 30. august 2019

Hvor skal vi bo

Vi skal bo på Hotel Søpark midt i Maribo og med udsigt til Store Søndersø.

Hvad skal vi se

Turen til ”Sydsjælland” vil rumme oplevelser bl.a. til Gjorslev- og Krenkerup Gods, Lollands nye imponerende attraktion Dodekalitten, en guidet tur på Nyord med frokost på Lollesgaard,  vi skal se Fuglsang Kunstmuseum og Borgcentret i Vordingborg. Som optakt til festaftenen vil der være en lille vinsmagning . Således bliver turen fyldt spændende og anderledes oplevelser, og krydret med en god option humør.

Du kan læse programmet for turen her

Hvornår

Mandag 2. september til fredag 6. september 2019

Hvad skal vi se

Danmarksturen ”Rundt om Lillebælt” tager sit udgangspunkt i skønne Vejle, hvor vi bor på Hotel Hedegaarden. På de daglige udflugter spiser vi frokost på hyggelige restauranter og besøger nogle af trekantsområdets attraktive seværdigheder på begge sider af Lillebælt – bl.a. fæstningsbyen Fredericia, Koldinghus og i Middelfart det imponerende nye Clay Keramikmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design – ligesom vi selvfølgelig kikker på, hvad vores ”hjemby” Vejle og omegn har at byde på.

På busturene vil der blive holdt de nødvendige pauser, så vi i fællesskab kan nyde de smukke, bakkede landskaber ”Rundt om Lillebælt” – og en kaffetår i vejgrøften, hvis vejret tillader det.

Du kan læse programmet for turen rundt om Lillebælt her

Hvornår

Søndag 29. september til torsdag 3. oktober 2019

Hvor skal vi bo

Vi skal bo på Hotel Balka Strand, hotellet er skønt beliggende tæt på skov og strand og i gåafstand fra det idylliske fiskerleje Snogebæk. 

Hvad skal vi se

Med vores helt private guide, skal vi se alle de velkendte attraktioner – men vi skal også opleve de mindre kendte. Vi skal høre om Bornholm både i oldtiden med helleristninger og rige arkæologiske fund,  Bornholm under 2. Verdenskrig med russisk besættelse men også det moderne Bornholm med spændende fødevareproduktion og smage på lokale specialiteter.

Program for turen

Du kan downloade programmet for turen her.

Kontakt

Ældrekonsulent

Rådhus Alle 7
2860 Søborg

Telefontider

Mandag-Fredag: 10.00-14.00

Kontaktperson

Ældrekonsulent
Annette Bruun Borch
anbrbo@gladsaxe.dk
Telefon: 39 57 55 41

Rejser, ture og temakurser