Handicaprejser

Gladsaxe Kommune giver tilskud til handicaprejser for borgere med handicap og hjælpebehov. Der afholdes hvert år en rejse for yngre og ældre borgere med fysiske handicaps samt en rejse for borgere med psykiske handicaps.

Berlin-rejse for hjemmeboende borgere med handicaps" "

Historiske oplevelser i Tysklands hovedstad!

Hvornår rejser vi?

Gladsaxe Kommunes handicaprejse går til Berlin fra 2.-7. juli med afrejse og hjemkomst fra Rådhuspassagen ved Gladsaxe Rådhus.

Rejsen er lavet i samarbejde med Dansk Handicap Forbunds afdelinger i Gentofte, Lyngby og Herlev.

Hvad koster rejsen?

For Gladsaxe-borgere gives der et tilskud til rejsens pris fra Gladsaxe Kommune. Med tilskud er prisen 6.350 kr. pr. person i delt værelse. Eneværelse kan tilkøbes for en merpris på 2.450 kr.

Hvad er inkluderedet i prisen?

Prisen inkluderer transport i liftbus, 5 nætter på hotel Scandic Potsdamer Platz, Gabriele, Tergit-Promenade 19, 10963 Berlin, kvartpension. Inkluderet i prisen er skatter og afgifter, en heldagsudflugt med frokost samt en halvdagsudflugt. Forsikringer skal du selv sørge for.

Hvad skal vi opleve?

På turen skal vi blandt besøge Beelitz, hvor vi får en rundvisning i ”Zeitenwandel-Wandelzeit-park” med guide og går på de historiske stier i Beelitzer Heilstätten. Her lærer vi interessante og sjove detaljer fra patienternes liv, om arkitekturen og sporene af den foranderlige tyske historie. Turen inkluderer også et kort besøg på badeværelset og et patientrum i operationens pavillon. Desuden skal vi på også på udflugt til Lübben i Spreewald, hvor vi bl.a. skal sejle med kanalbåd og opleve byens smukke slot og flotte parker. 

Hvornår er der ansøgningsfrist?

Ansøgningsfristen er den 23. april. Alle ansøgere får besked, om de er kommet med på rejsen eller ej senest 1. maj.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Forud for rejsen skal du udfylde og indsende et tilmeldingsskema. Skemaet finder du i boksen "Tilmeldingsskemaer" længere ned på siden.

Hvordan bliver rejserne afviklet?

På rejsen er der hjælpere tilknyttet som yder den fornødne hjælp, som du har brug for.

Rejserne har de senere år gået til både indland og udland. Rejsen afholdes i samarbejde med Dansk Handicap Forbund i Gladsaxe, Gentofte, Lyngby samt Herlev, hvorfor borgere fra disse kommunen også kan tilmelde sig turen.  

Hvordan med forsikring?

Du skal selv sørge for forsikringer. På rejsen deltager hjælpere, som vil sørge for, at du får den fornødne hjælp på turen. Får du hjælp efter § 96 skal du tage din egen hjælper med. På turen kan du medbringe crosser, el-kørestol, kørestol, rollator og stokke. 

Jeg er nogle spørgsmål

Hvis du vil vide mere om rejsen eller have et tilmeldingsskema tilsendt, kontakt da turleder, Ulla Trøjmer fra Dansk Handicapforbund, Gladsaxe, på e-mail: u.trojmer@gmail.com eller på telefon 30 48 12 01.   

Tilmeldingsskema

Du kan downloade tilmeldingsskemaet til Handicaprejser her. Du kan også hente det i Borgerreolen i Borgerservice.

Hent skemaet her

Kontakt

Administration

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
ssf@gladsaxe.dk

Kontaktperson

Ældrekonsulent
Ea Lykke Elsborg
sofeel@gladsaxe.dk
Telefon: 39 57 55 43

Rejser, ture og temakurser