Handicaprejser

Handicaprejser for yngre og ældre i Gladsaxe Kommune. Kniber det med bentøjet, bruger du kørestol eller rollator, eller er du blot ikke længere selvhjulpen, men har brug for en hjælpende hånd?

Så der det måske noget for dig at søge om at komme med på en af kommunens handicaprejser.

To typer af rejser

Hvert år afholdes der to typer rejser. En rejse for yngre og ældre borgere med fysiske handicaps og gangbesvær samt to rejser for borgere der er psykisk sårbare 

Efter aftale med Gladsaxe Kommune står Dansk Handicap Forbund, Gladsaxe for rejsen for borgere med fysiske handicaps og gangbesvær. Det sker i samarbejde med Dansk Handicap Forbunds afdelinger i Gentofte, Lyngby og Herlev. Derfor kan borgere fra disse kommuner også tilmelde sig turen.

Rejsen for borgere med psykiske handicaps varetages af SIND Landsforeningen for psykisk sundhed. 

Hjælp og støtte på rejsen

På rejsen deltager hjælpere, som vil sørge for, at du får den fornødne hjælp og støtte på rejsen. Får du hjælp efter § 96 skal du tage din egen hjælper med. På turen kan du medbringe de fornødne hjælpemidler, du bruger i din hverdag som for eksempel rollator, stokke, kørestol, crosser og/eller el-kørestol.

Dette skal du blot oplyse på det tilmeldingsskema, som du skal udfylde for at komme i betragtning til turen.

Forsikring til rejsen

Husk du selv skal sørge for at tegne de fornødne forsikringer til rejsen.

Mulighed for økonomisk tilskud

Gladsaxe Kommune yder hvert år økonomisk tilskud til at arrangere handicaprejser for borgere med handicap og hjælpebehov.

Mere infomation

Vil du vide mere om rejsen, så kan du henvende dig til de kontaktpersoner, som fremgår nedenfor. 

Historiske oplevelser i Tysklands Unesco by Goslar

Hvornår rejser vi?

Gladsaxe Kommunes handicaprejse går til Altstadt i Goslar d.24-30 juni med afrejse og hjemkomst fra Rådhuspassagen ved Gladsaxe Rådhus.
Rejsen er lavet i samarbejde med Dansk Handicap Forbunds afdelinger i Gentofte, Lyngby og Herlev.

Hvad koster rejsen?

For Gladsaxe-borgere gives der et tilskud til rejsens pris fra Gladsaxe Kommune. Med tilskud er prisen 6.950 kr. pr. person i delt værelse. Eneværelse kan tilkøbes for en merpris på 2.620 kr. begrænset antal.

Hvad er inkluderedet i prisen?

Prisen inkluderer transport i liftbus, 4 nætter på Hotel schwiechefeldthaus, Schwiechefeldt strasse 8-12, 38640 Goslar, og 2 nætter i Hamborg, på  Scandic Emporio med kvartpension. Inkluderet i prisen er skatter og afgifter, en heldagsudflugt med frokost samt to halvdagsudflugter. Forsikringer skal du selv sørge for.

Hvad skal vi opleve?

Vi skal på helddagsudflugt til Rammelsberg minerne, hvor vi får mulighed for at komme ned og se minen lagt inde i bjerget, endda i kørestol, Der vil også være en guide byrundtur og en udflugt ind i Harzen, hvor vejen nok falder forbi et likør brænderi. Tiden i Hamborg kan du planlægge selv

Hvornår er der ansøgningsfrist?

Ansøgningsfristen er den 23. april. Alle ansøgere får besked, om de er kommet med på rejsen eller ej senest 1. maj.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Forud for rejsen skal du udfylde og indsende et tilmeldingsskema. Skemaet finder du i boksen "Tilmeldingsskemaer" længere ned på siden.

Hvordan bliver rejserne afviklet?

På rejsen er der fælles hjælpere tilknyttet som yder den fornødne hjælp, som du har brug for.
Rejsen afholdes i samarbejde med Dansk Handicap Forbund i Gladsaxe, Gentofte, Lyngby samt Herlev, hvorfor borgere fra disse kommuner også kan tilmelde sig turen.  

Hvordan med forsikring?

Du skal selv sørge for forsikringer. På rejsen deltager hjælpere, som vil sørge for, at du får den fornødne hjælp på turen. Får du hjælp efter § 96 skal du tage din egen hjælper med. På turen kan du medbringe crosser, el-kørestol, kørestol, rollator og stokke. 

Jeg er nogle spørgsmål

Hvis du vil vide mere om rejsen eller have et tilmeldingsskema tilsendt, kontakt da turleder, Ulla Trøjmer fra Dansk Handicapforbund, Gladsaxe, på e-mail: u.trojmer@gmail.com eller på telefon 30 48 12 01.   

Sommerferieturen for psykisk sårbare

Vi afholder i år to sommerferieture for psykisk sårbare. I år går rejserne til Alhage og til Tisvildeleje. Det er SIND der arrangere pg afholder begge rejser.

Har du lyst til at deltage i den årlige sommerferietur i uge 26? Turen arrangeres i samarbejde med SIND og er åben for alle Gladsaxeborgere.

I år tager vi til Alhage, som ligger på halvøen Ahl,  på en 13.000 m2 stor grund ca. 4 km fra Ebeltoft. Alhage ligger direkte ved skov og strand og med mange muligheder for at deltage i aktiviteter og seværdigheder i nærheden.

Vil du med?

Hvis du skulle være interesseret i at deltage, så ring til Lisbeth på telefon 30 50 30 33 for yderligere informationer, eller følg med på vores Facebook side, IBG skærm eller Bladet Solstrålen.

Hvad koster det?

Du skal betale ca. 1.500 kr, for at kunne komme med på denne sommerferie.

Hvornår skal vi afsted?

Sommerferieturen er i uge 26, 2019.

Ferieopholdet er 5 dejlige sommerdage på Kildegaard ved Tisvildeleje tæt ved strand,

Tisvilde Hegn og Tibirke Bakker og med udflugt til Hillerød eller en af de andre skønne byer i Nordsjælland. Vi dyrker måske yoga, har workshop og samtaler, er kreative i malerværkstedet eller hygger os bare. Stedet er et dejligt gammelt sommerpensionat. Hvert år er der enighed blandt alle deltagere om, at det er en succes. Dejlig mad og gode eneværelser.

Hvem kan deltage?

Ferien er primært for borgere fra Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Gentofte Kommuner.

Vil du med?

Interesserede bedes kontakte Svend Balle inden 1. april: tlf. 50 45 64 02 (SMS) eller svendbax@hotmail.com. Du får besked om endelig tilmelding i begyndelsen af april.

Hvad koster rejsen?

Du skal betale 900 kr. for at kunne dletage i turen. Det forudsætter et personligt medlemskab af SIND. Kontingent skal være betalt senest 15. marts. Ellers betales yderligere 200 kr.

Betaling skal ske inden 1. maj.

Dato for rejsen

Fra mandag 19. august kl. 10.00 til fredag 23. august.

Mødested når vi skal afsted

Vi mødes på Lyngby Station, Ulrikkenborg Plads på afrejsedagen og tager toget derfra med skifte i Hillerød.

Adresse for Kildegaard, Tisvilde

Kildegaard, Hovedgaden 52, 3220 Tisvildeleje.

Tilmeldingsskema

Du kan downloade tilmeldingsskemaet til Handicaprejser her. Du kan også hente det i Borgerreolen i Borgerservice.

Hent skemaet her

Kontakt

Administration

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
ssf@gladsaxe.dk

Kontaktperson

Ældrekonsulent
Ea Lykke Elsborg
sofeel@gladsaxe.dk
Telefon: 39 57 55 43

Rejser, ture og temakurser