Udlandsrejser 2018

Hvert år arrangerer Gladsaxe Kommune to udlandsrejser til selvhjulpne pensionister og efterlønnere. I år går turen med Gislev Rejser til det idylliske England den 9. - 14. juni og det maleriske Istrien den 7.- 14. september.

Hvor går rejsen hen?

I år går turen i juni til det smukke idylliske England i og omkring Oxford. Du kan glæde dig til en dejlig tur i godt selskab. Turen byder på smukke, bølgende landskaber, dejlig stemning og hyggelige byer, som mange kender fra engelske tv-serier som Barnaby og Inspector Morse. På turen er der også tid til at slappe af på hotellet, dyrke fitness, tage en dukkert i hotellets dejlige indendørspool eller slikke sol i den smukke gårdhave.

Hvor skal vi bo? 

Vi bor på Holiday Inn Oxford, et 4-stjernet hotel, 5 km fra Oxford centrum og 10 minutters kørsel fra Blenheim Palace. Hotellet har 154 værelser, alle med bad/toilet, hårtørrer, aircondition, minikøleskab, kaffe- & te-faciliteter, tv og telefon. Hotellet har eget fitness, indendørspool, restaurant og hotelbar med en gårdhave med siddeområde, hvor man kan nyde snacks og lidt at drikke.

Hvad skal vi opleve?

Vi besøger vi universitetsbyen Oxford med de gamle colleges, Christ Church, det imponerende bibliotek Bodleian Library, Inspectors Morse yndlingspub ”The White Horse” og den historiske markedshal med alverdens specialiteter. 

Vi skal naturligvis også opleve Shakespeares berømte og blomstrende fødeby Stratford-upon-Avon med idylliske bindingsværkshuse. Vi besøger hans fødehjem og går på opdagelse i de små hyggelige stræder.

Vi skal ligeledes opleve Cotswolds bløde bakker og Hidcote Manor Garden, indbegrebet af engelsk havekunst med udendørs værelser med forskellige karakterer og temaer. Blenheim Palace er et must, som Churchills fødested og et af Englands mest prangende og storslåede paladser. Vi skal ind og se paladset og den imponerende have med de flotte vandterrasser og rosenhave. 

Hvornår tager vi afsted?

Vi mødes i Rådhuspassagen ved Gladsaxe Rådhus kl. 04.15 og kører samlet i bus til Kastrup. Vi skal flyve kl. 07.10 fra Kastrup til London Gatwick, hvor en bus henter os og kører os til vores hotel.

På hjemturen flyver vi fra London/Gatwick kl. 15.25. Vi lander i Kastrup kl. 18.15 med forventet ankomst i Gladsaxe Rådhuspassage kl. ca. 19.30.

Prisen

Prisen er 7.400 kr. pr. person i delt dobbeltværelse. Tillæg for eneværelse er 1.400 kr. Med i prisen er bustransport fra Gladsaxe Rådhuspassage til Kastrup (begge veje) samt transfer t/r til London/Gatwick og vores hotel, flyrejsen med Norwegian, alle entréer samt 5 x morgenmad, 5 x middag. Drikkevarer til måltiderne er for egen regning. 

Rejseforsikring

Du skal selv sørge for rejseforsikring inkl. hjemtransport i tilfælde af sygdom. Det er ikke dækket af det gule/blå sygesikringskort (sundhedskort). Man må medbringe 1 stk. indchecket bagage à max 20 kg.

Tilmelding

Du kan hente et tilmeldingsskema i Borgerreolen i Rådhushallen eller du kan printe tilmeldingsskemaet ud nederst på siden, udfylde det og indsende det eller komme op og lægge det i Rådhusets postkasse.

Tilmeldingsfrist

Frist for tilmelding på rejsen er 16. april. Får du plads på rejsen, får du direkte besked senest 1. maj.

Får du ikke plads, optages du automatisk på en venteliste, med mindre du frabeder dig det. 

Mere rejseinfo

Har du spørgsmål til udlandsrejserne, eller ønsker du at vide mere om dem, er du velkommen til at kontakte ældrekonsulent og turleder på rejserne, Ea Lykke Elsborg på sofeel@gladsaxe.dk eller på telefon 39 57 55 43. På rejserne deltager også en sygeplejerske som frivillig hjælper.

Hvor går rejsen hen?

Turen går i år til Umag i det dejlige Istrien i nordvest Kroatien. Denne smukke halvø i Adriaterhavet, er bestemt et besøg værd. Istrien byder på utrolig smuk natur, vinmarker, olivenlunde, fæstningsbyer og maleriske byer, fyldt med charme, kultur og historie. Fra Umag er der mulighed for spændende udflugter til nogle af Istriens mest idylliske byer samt til trøffel- og middelalderbyen Motovun, herlig vinsmagning hos lokal vinbonde og en skøn sejltur langs Rivieraen. Indimellem er der også god tid til at slappe af i hotellets dejlige omgivelser, wellness eller tage en svømmetur i det krystalklare vand.

Hvor skal vi bo?

Vi skal bo på det dejlige 4-stjernede Hotel Sol Umag i den skønne havneby Umag, hvor marinaen og den gamle bydel, med venezianske huse og fristende caféer, emmer af ægte Adriaterhavsstemning. Vores hotel ligger lige ved vandet, kun 2 km fra Umag City Center. Hotellet har 209 værelser alle med bad/toilet samt hårtørrer, tv, minibar og safety box. Hotellet har bar, privat strand, swimmingpool, fitnesscenter, frisørsalon og buffet-restaurant, som serverer traditionelle egnsretter af lokale produkter.

Hvad skal vi opleve?

Vi tager på spændende besøg i romerbyen Pula og oplever byens amfiteater og næsten 3000 års historie. Undervejs skal vi også besøge det idylliske Rovinj, beliggende på en lille halvø, hvor små snævre gader med farverige facader os til Skt. Euphemia Katedralen. Fra klokketårnet er der pragtfuld udsigt ud over byen og havet. Endelig tager vi på en hyggelig udflugt til Piran, Adriaterhavets dronning, som er et af Istriens mest populære feriesteder, smukt beliggende på en lille klippehalvø omgivet af gamle fæstningsmure. Mellem de små krogede gader finder vi den smukke Tartini-plads, museer og masser af italiensk stemning.

I Porec tager vi ud på sejltur langs Rivieraen til byen Vrsar og den smaragdgrønne Limfjord. Midt imellem de smukke omgivelser lægger vi til, og besætningen gør klar til at lave en dejlig frokost til os. 

Hvornår tager vi afsted?

Vi mødes i Rådhuspassagen ved Gladsaxe Rådhus kl. 9.00 og kører samlet i bus til Kastrup. Vi skal flyve kl. 12.05 med Lufthansa via Frankfurt (flyskift) til Pula i Istrien, hvor en bus vil hente os og køre os til hotellet. Her venter aftensmaden os.
På hjemrejsedagen lander vi i Kastrup kl. 22.50 med forventet ankomst i Gladsaxe Rådhuspassage kl. 24.

Prisen

Prisen er 6.400 kr. per person i delt dobbeltværelse. Tillæg for eneværelse er 650 kr. Med i prisen er bustransport fra Gladsaxe Rådhuspassage til Kastrup (begge veje), flyrejse, alle entréer samt 7 x morgenmad, 6 x frokost (eksklusiv drikke), 7 x middag (inklusiv drikkelse øl, vin vand). 

Rejseforsikring

Du skal selv sørge for rejseforsikring inkl. hjemtransport i tilfælde af sygdom. Det er ikke dækket af det gule/blå sygesikringskort (sundhedskort). 1 stk. indchecket bagage à max 23 kg må medbringes pr. person.

Tilmelding

Du kan hente et tilmeldingsskema i Borgerreolen i Rådhushallen eller du kan printe tilmeldingsskemaet ud nederst på siden, udfylde det og indsende det eller komme op og lægge det i Rådhusets postkasse.

Tilmeldingsfrist

Frist for tilmelding på rejsen er 16. april. Får du plads på rejsen, får du direkte besked senest 1. maj.

Får du ikke plads, optages du automatisk på en venteliste, med mindre du frabeder dig det. 

Mere rejseinfo

Har du spørgsmål til udlandsrejserne, eller ønsker du at vide mere om dem, er du velkommen til at kontakte ældrekonsulent og turleder på rejserne, Ea Lykke Elsborg på sofeel@gladsaxe.dk eller på telefon 39 57 55 43. På rejserne deltager også en sygeplejerske som frivillig hjælper

Kontakt

Administration

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
ssf@gladsaxe.dk

Kontaktperson

Ældrekonsulent
Ea Lykke Elsborg
sofeel@gladsaxe.dk
Telefon: 39 57 55 43

Rejser, ture og temakurser