Udlandsrejser 2019

Hvert år arrangerer Gladsaxe Kommune to udlandsrejser til selvhjulpne pensionister, efterlønnere og selvpensionerede. I år går turen til Kroatien og Skotland.

Hvor går rejsen hen?

Vi skal opleve de smukke byer Opatija, Rovinj og Krk i Istrien på den kroatiske riviera. Vi flyver til og fra Zagreb, så vi får også oplevet hovedstaden. Vi bor på rivieraen i det idylliske fiskerleje Lovran.

Hvad skal vi opleve?

Rivieraen omkring den kejserlige kurby Opatija har, med sin smukke beliggenhed, friske havluft og behagelige middelhavsklima, tiltrukket kendte, kunstnere og kejsere, siden det første kurhotel blev bygget i 1884. Her er smukke majestætiske bygninger, blomstrende parker, listige stræder, butikker og indbydende caféer.

Vi skal på en smuk panoramatur langs bugten til Moscenice, hvor vi skal opleve kirken, olivenmøllen og hilse på den lokale 'borgmester'.

På dagsturen til Rovinj kører vi gennem de smukke landskaber til Istriens mest idylliske by, med små snævre gader og farverige facader. Turen byder også på en udflugt til den gyldne ø Krk, hvor vi skal opleve øens særlige stemning, gamle romerske bymure og duften af urteskråninger. Undervejs bliver der også god tid til at slappe af, nyde solen og svømmeture i Adriaterhavet.

Hvor skal vi bo? 

Vi bor seks nætter på det 4-stjernede Remisens Hotel Excelsior i Lovran. Værelserne har bad/toilet, hårtørrer, tv og minibar. Hotellet har restaurant, bar, swimmingpool samt egen strand. Dagen før vores afrejse med fly til Kastrup, drager vi til hovedstaden Zagreb, hvor vi overnatter på det 3-stjernede Hotel Laguna. I Zagreb skal vi opleve stemningen på en rundtur til katedralen, markedet, parlamentet og kabelbanen. Bagefter tager vi tilbage til hotellet, hvor vi spiser og overnatter, inden turen går hjem.

Hvornår tager vi afsted?

På afrejsedagen mødes vi kl. 8.45 i Gladsaxe Rådhuspassage ved Gladsaxe Rådhus med afgang mod Kastrup kl. 9. 

Prisen

Prisen er 6.950 kr. pr. person i delt dobbeltværelse. Tillæg for eneværelse er 898 kr. pr. person. Med i prisen er bustransport til og fra lufthavnen, flyrejse, hotelophold, halvpension inklusiv drikkelse til maden samt alle udflugter. 

Rejseforsikring

Du skal selv sørge for at tegne de fornødne rejse-, afrejse- og hjemtransportforsikringer.

Hvor går rejsen hen?

Vi skal på denne tur opleve det skotske højlands unikke natur, de rislende bække, de små snoede veje, skønne landsbyer, charmerende slotte, duften af tørv, smagen af en god single malt whisky og lyden af sækkepiber. Hver dag byder på nye oplevelser.

Hvad skal vi opleve?

Vi skal blandt andet på rundvisning på Glamis Castle, hvis royale historie kan føres mere end 1000 år tilbage. Vi besøger også landsbyen Dunkeld, hvor det lokale kulturcenter Birnam Arts giver os et indblik i den berømte forfatters Beatrix Potters forunderlige verden om Peter Kanin.

Vi skal opleve en af Skotlands mest populære attraktioner, det hvide eventyrslot Blair Castle, der i mere end 700 år har indtaget en strategisk position på ruten til Højlandet. Vi skal også besøge Edradour Destillery, der er et af Skotlands mindste, høre historien om den gode skotske whisky og smage på sagerne.

Turen byder også på en sejltur på vandet på Loch Katrine, der er en af de 5 højlandsøer. Her skal vi sejle med et af verdens ældste dampskibe, Walther Scott, mens vi lytter til fortællinger og legender om det skotske folk. Edinburgh er naturligvis et must på denne rejse, og vi skal opleve Edinburgh Castle, The Royal Mile, kongeskibet Royal Britannia, Holyrood Palace, parlamentet, St Giles’ Cathedral og listige middelaldergyder.

Rejsen til Skotland giver dig et godt indblik i Skotlands blodige historie med de mange klaner, talrige slotte og charmerende skrøner. Glæd dig til en spændende tur og til at møde et af Europas mest gæstfrie folk.

Hvor skal vi bo?

Vi bor på The Station Hotel, et hyggeligt 3-stjernet hotel i en historisk bygning tilbage fra 1888. Hotellet er et tidligere British Railway Hotel, som ligger lige i hjertet af Perth, kun få minutters gang fra byens centrum. Hotellet har 70 værelser – alle forskellige, men med bad/toilet samt hårtørrer og tv. Hotellet har egen restaurant og Garden Bar.

Hvornår tager vi afsted?

På afrejsedagen mødes vi i Gladsaxe Rådhuspassage kl. 10.45 med afgang mod Kastrup Lufthavn kl. 11.

Prisen

Prisen er 6.650 kr. pr. person i delt dobbeltværelse. Tillæg for eneværelse: 898 kr. pr. person. Med i prisen er bus til og fra Kastrup, flyrejse, hotelophold, halvpension eksklusiv drikkelse samt alle udflugter.

Rejseforsikring

De fornødne rejse- og afbestillings- og hjemtransportforsikringer skal du selv sørge for at tegne.

Du kan tilmelde dig på tre måder

Elektronisk tilmelding

Via Plan2Learn kan du tilmede dig elektronisk til en af udlandsrejserne.

Via dette link kan du tilmelde dig rejsen til Skotland

Via dette link kan du tilmede dig rejsen til Kroatien

Printe tilmelding og sende den med posten

Her kan du downloade tilmeldingsskemaet, der gælder for begge udlandsrejser. Du udfylder det i hånden og afleverer skemaet personligt til medarbejderen i info-disken, lægger det i postkassen på Rådhuset eller indsender det til Rådhuset efterfølgende, mrk. Udlandsrejserne. Att.: Ældrekonsulent Ea Lykke Elsborg.

Hente skemaet i Borgerreolen

Endelig er det muligt at hente et tilmeldingsskema på Rådhuset, i Borgerreolen i Rådhushallen, udfylde det og aflevere skemaet personligt til medarbejderen i info-disken, lægge det i postkassen på Rådhuset eller indsende det til Rådhuset efterfølgende, mrk. Udlandsrejserne. Att.: Ældrekonsulent Ea Lykke Elsborg.

Tilmeldingsfrist

Fristen for tilmelding er senest 1. marts. Alle, der får plads på rejsen, får direkte besked senest 30. april. Alle andre ansøgere optages automatisk på en venteliste. Forud for hver rejse afholdes et informationsmøde, hvor rejsen gennemgås, og deltagerne får lejlighed til at hilse på hinanden.

 

Kontakt

Administration

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
ssf@gladsaxe.dk

Kontaktperson

Ældrekonsulent
Ea Lykke Elsborg
sofeel@gladsaxe.dk
Telefon: 39 57 55 43

Rejser, ture og temakurser